Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
15.6°C18.8°C
2 BF 51%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
15 °C
13.0°C16.0°C
3 BF 64%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
13.2°C17.1°C
2 BF 67%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
16.5°C19.1°C
2 BF 58%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
13 °C
12.9°C15.7°C
0 BF 62%
Πρεμιέρα νέας εποχής με συνέργειες
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Πρεμιέρα νέας εποχής με συνέργειες

Η επιτυχημένη παράσταση “Λαμπεντούζα” του Άντερς Λουστγκάρτεν, σε σκηνοθεσία Βαγγέλη Θεοδωρόπουλου παρουσιάζεται στη Θεσσαλονίκη για μόνο τέσσερις παραστάσεις

Με πρεμιέρες αλλά και φιλοξενία μιας σειράς παραστάσεων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη εγκαινιάζεται η συνεργασία μεταξύ του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος και του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου, που ενδυναμώνεται και διευρύνεται, όπως δήλωσαν κατά τη χθεσινή συνέντευξη Τύπου οι δύο καλλιτεχνικοί διευθυντές Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος και Γιάννης Αναστασάκης.

Την "καλή δουλειά που παρατηρείται στο ΚΘΒΕ" παραδέχτηκε ο Β. Θεοδωρόπουλος, μιλώντας για το "αίσθημα εμπιστοσύνης που εμπνέει η κρατική σκηνή της Θεσσαλονίκης, με αποτέλεσμα το φετινό ελληνικό φεστιβάλ να συμπεριλάβει στο πρόγραμμά του δύο από τις παραστάσεις του".

Για "σύμπνοια και διάθεση συνεργασίας" μίλησε ο Γ. Αναστασάκης, δηλώνοντας "ιδιαίτερα ευτυχής" για τη φιλοξενία παραστάσεων στις σκηνές του Κρατικού και την πρεμιέρα του "Κύκλωπα" στο Φεστιβάλ Δάσους, όπου, όπως μας εξήγησε, θα παρουσιασθούν μεταξύ άλλων η "Τρικυμία" του Σαίξπηρ σε σκηνοθεσία Μολφόφ, μια ξεχωριστή παράσταση από το Ινστιτούτο Γκροτόφσκι για τον διωγμό των Αρμενίων και οι "Μήδειες" του Δημητριάδη.

Τα φετινά Επιδαύρια θα ανοίξουν οι «Επτά επί Θήβας», η παράσταση του ΚΘΒΕ που ξεχώρισε και συγκίνησε κερδίζοντας κοινό και κριτικούς. Η πολιτική τραγωδία του Αισχύλου, σε σκηνοθεσία του Τσέζαρις Γκραουζίνις και μετάφραση του ποιητή Γιώργου Μπλάνα, θα αποτελέσει την εναρκτήρια παράσταση στις 30 Ιουνίου και την 1η Ιουλίου.

Την ίδια ώρα, το έργο "Οικογενειακή Γιορτή" (Festen) των Τόμας Βίντερμπεργκ, Μόγκενς Ρούκοφ, Μπο Χρ. Χάνσεν, που παρουσιάστηκε σε σκηνοθεσία Γιάννη Παρασκευόπουλου το χειμώνα στο Φουαγιέ της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών, θα φιλοξενηθεί στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Εθνικού Θεάτρου από τις 6 έως τις 9 Ιουλίου, έπειτα από πρόσκληση του καλλιτεχνικού διευθυντή του Φεστιβάλ Βαγγέλη Θεοδωρόπουλου.

Παράλληλα, και στο πλαίσιο αυτής ευρύτερης συνεργασίας των δύο πολιτιστικών φορέων, η παράσταση «Κύκλωπας» του Ευριπίδη, σε σκηνοθεσία Παντελή Δεντάκη, θα κάνει τιμητικά την πρώτη της παρουσίαση στο Διεθνές Φεστιβάλ Δάσους που εγκαινιάζεται φέτος, φιλοξενώντας σημαντικές παραγωγές διεθνούς εμβέλειας από το εξωτερικό. Η παράσταση θα είναι η μοναδική ελληνική συμμετοχή που θα παρουσιαστεί στις 13 Ιουλίου στο Θέατρο Δάσους Θεσσαλονίκης, λίγες ημέρες πριν από τις παραστάσεις στις 21-22 Ιουλίου στο Μικρό Θέατρο Αρχαίας Επιδαύρου.

Το Διεθνές Φεστιβάλ Δάσους θα πραγματοποιηθεί το πρώτο δεκαπενθήμερο του Ιουλίου, από 1η έως 15 Ιουλίου, έχοντας ως στόχο τη γνωριμία του κοινού της πόλης με καλλιτέχνες και σύγχρονες θεατρικές προσεγγίσεις από την Πολωνία, τη Σλοβενία, τη Ρουμανία, την Ισπανία, και το Ισραήλ, μέσα από επτά ενδιαφέρουσες παραγωγές που θα παρουσιαστούν στο Θέατρο Δάσους καθώς και στην ΕΜΣ και στο Βασιλικό Θέατρο.

Τέλος, η πετυχημένη παράσταση “Λαμπεντούζα” του Άντερς Λουστγκάρτεν, με τον Αργύρη Ξάφη και τη Χαρά-Μάτα Γιαννάτου, σε σκηνοθεσία Βαγγέλη Θεοδωρόπουλου, παρουσιάζεται στη Θεσσαλονίκη και στο Θέατρο της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών για μόνο τέσσερις παραστάσεις, στις 18, 19, 20 και 21 Μαΐου 2017.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL