Live τώρα    
16°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
16 °C
13.1°C17.0°C
3 BF 61%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
13 °C
11.4°C13.8°C
2 BF 71%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
10.4°C14.4°C
2 BF 69%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
13 °C
11.5°C14.1°C
2 BF 74%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
13 °C
12.9°C13.5°C
1 BF 75%
Τελευταίο αντίο στον Σπύρο Ευαγγελάτο
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Τελευταίο αντίο στον Σπύρο Ευαγγελάτο

Το τελευταίο αντίο είπαν σήμερα στον Σπύρο Ευαγγελάτο συγγενείς, φίλοι, συνάδελφοι, αλλά και κόσμος που βρέθηκε στο Α΄ Νεκροταφείο συνοδεύοντας τον στην «τελευταία του κατοικία».

Ο Σπύρος Ευαγγελάτος, από τις κορυφαίες μορφές του ελληνικού θεάτρου και ένας από τους σημαντικότερους ανθρώπους των γραμμάτων και των τεχνών, που έφυγε από τη ζωή στις 24 Ιανουαρίου, σε ηλικία 77 ετών, άφησε πίσω του πλούσια παρακαταθήκη.

Η υπουργός Πολιτισμού, Λυδία Κονιόρδου δήλωσε ότι «ο Σπύρος Ευαγγελάτος υπήρξε και θα είναι ένας από τους μεγάλους θεατρανθρώπους του τόπου μας. Άνοιξε με το έργο του νέους δρόμους στο θέατρο. Με τη σπουδαία ακαδημαϊκή του κατάρτιση, μόρφωση και προσφορά, ανέβασε το επίπεδο της τέχνης του θεάτρου στον τόπο μας. Έχουμε υπάρξει όλοι μαθητές του κι έχει αφήσει μια πολύ σπουδαία παρακαταθήκη στον τομέα του πολιτισμού. Ο τόπος του οφείλει πολλά.

Εκ μέρους της Ακαδημίας Αθηνών, ο πρόεδρος, Λουκάς Παπαδήμος, τον αποχαιρέτησε καταθέτοντας «δάφνινο στεφάνι στον σπουδαίο δημιουργό, μεγάλο δάσκαλο, άξιο και πολύ αγαπητό συνάδελφο και ακαδημαϊκό. Ο Σπύρος Ευαγγελάτος θα μείνει αθάνατος στη μνήμη μας και στην ιστορία του θεάτρου» είπε στον επικήδειο που εκφώνησε ο Λ. Παπαδήμος.

Εκ μέρους των πρυτανικών αρχών του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, ο πρύτανης, Θάνος Δημόπουλος, απηύθυνε το «ύστατο χαίρε» με αισθήματα βαθιάς οδύνης για την απώλεια «ενός διακεκριμένου καθηγητή, έναν διεθνούς ακτινοβολίας δημιουργό και ακαδημαϊκό κι έναν κορυφαίο θεατράνθρωπο».

Ο Δημήτρης Παπανικολάου, από τους ηθοποιούς του, αποχαιρέτησε τον δάσκαλο, λέγοντας: «Θα μας λείψει η μοναδική αίσθηση του χιούμορ που τον διακατείχε, το σπάνιο ήθος και η ευγένειά του και το μεγαλειώδες του πνεύματος. Δεν θα λείψει όμως η μεγαλειότητά του, γιατί αποτελεί ήδη κεφάλαιο της ιστορίας μας».

Πηγή: ΑΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL