Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
18.2°C21.3°C
3 BF 50%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
18.8°C21.3°C
4 BF 41%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
19 °C
18.8°C19.9°C
3 BF 54%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
17.5°C19.3°C
3 BF 64%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.5°C19.9°C
3 BF 34%
Το καθηλωτικό "Lazarus" έρχεται στο Λονδίνο
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Το καθηλωτικό "Lazarus" έρχεται στο Λονδίνο

Ήταν το θεατρικό γεγονός της περασμένης χρονιάς. Το μιούζικαλ "Lazarus", το κύκνειο άσμα του Ντέιβιντ Μπόουι που έκανε παγκόσμια πρεμιέρα πέρσι τον χειμώνα στη Νέα Υόρκη αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον στη βρετανική πρωτεύουσα.

Δέκα μήνες μετά τον θάνατο του Μπόουι, το "Lazarus", σε σκηνοθεσία του Βέλγου Ίβο βαν Χόβε, θα ανέβει στο King’s Cross Theatre, στο Λονδίνο από τις 25 Οκτωβρίου 2016 έως τις 22 Ιανουαρίου του 2017. Ήδη από τις πρώτες μέρες της προπώλησης τα φτηνά εισιτήρια των 15 λιρών έχουν γίνει ανάρπαστα.

Η ιστορία του Τόμας Τζερόμ Νιούτον, βασισμένη στο μυθιστόρημα του Γουόλτερ Τέβις "Ο άνθρωπος που έπεσε στη γη", του ανθρωπόμορφου εξωγήινου που έπεσε στη γη με αποστολή να μεταφέρει νερό πίσω στον αποξηραμένο πλανήτη του, ενέπνευσε τον Ντέιβιντ Μπόουι, σαράντα χρόνια μετά την ταινία του Νίκολας Ρεγκ, για ένα θεατρικό έργο.

Το μιούζικαλ με τίτλο ,"Lazarus", είναι μια ελεγεία πάνω στην "τυφλότητα" και ταυτόχρονα ένας σχολιασμός της ζοφερής εποχής μας. Ένας "τυφλός" προφήτης από το διάστημα έρχεται αντιμέτωπος με σκιάχτρα και δεν υπάρχει διαφυγή. Η πτώση του στην άβυσσο των ανθρώπινων αδυναμιών, στη σκοτεινή πλευρά της θρησκείας, της βίας που αυτή γεννά έχει ως αποτέλεσμα να παρασύρει στον ξεπεσμό του τους γήινους συνοδοιπόρους του. Στο τέλος τον σταυρώνουν... Η αρχική σκηνή θα μπορούσε να περιγράφει τον θάνατο του Ziggy Stardust και τη νέα εποχή που έχει ανοίξει μπροστά μας με εξελίξεις που δεν μπορούμε ούτε να προλάβουμε ούτε να προβλέψουμε. Τον πρωταγωνιστικό ρόλο, του Τόμας Τζερόμ Νιούτον ενσαρκώνει ο ηθοποιός Μάικλ Σι Χολ.

Ο Μπόουι έγραψε ειδικά τραγούδια για την παράσταση με επικλήσεις και αναφορές που παραπέμπουν στη προσωπική του μυθολογία: Στίχοι για αγγέλους σε πτώση, για εκτελέσεις, για θρήνους, για θάνατο κι ένα κερί που σιγοκαίει. "Αγριεμένες" κιθάρες και πνευστά που καθηλώνουν. Φως και σκοτάδι εναλλάσσονται σε μια διαρκή πάλη, στην οποία ποτέ δεν υπάρχει νικητής.

Κωστούλα Τωμαδάκη

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL