Live τώρα    
14°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
10.2°C16.5°C
1 BF 61%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
12 °C
10.3°C12.8°C
3 BF 73%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
13 °C
8.0°C12.7°C
1 BF 73%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
12 °C
11.0°C14.1°C
2 BF 77%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
5 °C
4.9°C11.9°C
0 BF 93%
Αφαιρετική γραφή με λάδι και μελάνι...
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Αφαιρετική γραφή με λάδι και μελάνι...

Αρχετυπικά θέματα της γης - φύσης, του κατοικημένου τόπου και της εστίας, αλλά και οι πόλεμοι του καιρού μας στη Μέση Ανατολή και οι μεγάλες μεταναστευτικές ροές αποτυπώνονται στην έκθεση ζωγραφικής της Ρενάτα Μένις με έργα της από τη δεκαετία του '80 έως τις ημέρες μας, που θα φιλοξενήσει η Δημοτική Πινακοθήκη Αγ.Ι. Ρέντη "Κωνσταντίνος Κατσαφάνας" από σήμερα ώς την Τετάρτη 31 Μαΐου.

Λάδια και σχέδια από μελάνι, πολλά από τα οποία εκτίθενται για πρώτη φορά, αποτυπώνουν ευκρινώς την αφαιρετική γραφή και εικονοπλασία της Ιταλίδας ζωγράφου, που από το 1974 ζει και δημιουργεί στη χώρα μας. Εξελίσσοντας τους μορφικούς και αφηγηματικούς της τρόπους, υπαινικτικά και με κωδικοποιημένους συμβολισμούς, η Ρενάτα Μένις στα πρόσφατα έργα της συνεχίζει να επεξεργάζεται τις μεγάλες αφορμές, πάντοτε με πρόσημο θετικό, που αποτυπώνεται στην ιδιαίτερη φωτεινότητα και τη λάμψη των καθαρών χρωματικών τόνων της ζωγραφικής της.

Γεννημένη στο Φριούλι της βόρειας Ιταλίας και μεγαλωμένη στην Αυστραλία, έχοντας ζήσει σε Ιταλία, Ελβετία και Γαλλία, η αυτοδίδακτη ζωγράφος ξεκίνησε τη μακρά διαδρομή της στη ζωγραφική στις αρχές της δεκαετίας του '70 στο Παρίσι, ενώ υπήρξε δραστήριο μέλος της Ομάδας Τέχνης 4+, της ομάδας «γυναικείας πλειοψηφίας» που επιχείρησε να πραγματοποιήσει μια συζήτηση γύρω από ορισμένα στοιχειώδη ερωτήματα πάνω στη σχέση των γυναικών με την τέχνη. Παράλληλα έχει παρουσιάσει το έργο της σε πολλές ατομικές και ομαδικές εκθέσεις.

Η έκθεση θα παραμείνει κλειστή από Μεγάλη Πέμπτη έως και Κυριακή του Πάσχα (13-16 Απριλίου).

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL