Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
21 °C
19.5°C22.6°C
3 BF 41%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
18.0°C22.1°C
2 BF 39%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
19 °C
18.2°C21.0°C
3 BF 58%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.3°C20.8°C
4 BF 55%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.5°C20.9°C
2 BF 32%
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ Γ. ΛΑΠΠΑ / Συνάντηση τέχνης και βιομηχανικής εργασίας
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ Γ. ΛΑΠΠΑ / Συνάντηση τέχνης και βιομηχανικής εργασίας

Διαγωνισμός εικαστικής διαμονής με θέμα «Ο μεταλλωρύχος και η εργασία του», στη μνήμη του γλύπτη και καθηγητή της ΑΣΚΤ Γιώργου Λάππα, πραγματοποιείται από το Μεταλλευτικό Πάρκο Φωκίδας Vagonetto, σε συνεργασία με την Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών, στις εγκαταστάσεις της εταιρείας Elmin Bauxites στην Άμφισσα, η οποία και υποστηρίζει το project.

Η residency, στην οποία συμμετέχουν οι καλλιτέχνες, απόφοιτοι της ΑΣΚΤ, Αλέξανδρος Κακλαμάνος, Δανάη Κωτσάκη, Γιώργος Μωραΐτης και Ηλίας Σιψάς, θα ολοκληρωθεί στις 4 Δεκεμβρίου, με την απονομή του βραβείου «Γ. Λάππας», ύψους 10.000 ευρώ, στον υποψήφιο που θα αναδειχθεί από ειδική επιτροπή, ενώ η συλλογή των έργων θα αποτελέσει μέρος της μόνιμης έκθεσης του Μεταλλευτικού Μουσείου.

Οι υποψήφιοι επιλέχθηκαν έπειτα από υποβολή προτάσεων για υλοποίηση επιτόπιων έργων χώρου (installation art, soundart, videoart, landart, γλυπτική, κατασκευές κ.λπ.), εμπνευσμένων από τις καθημερινές εργασίες των μεταλλωρύχων, με υλικά από τις εγκαταστάσεις της Elmin Bauxites.

Καθώς το μεταλλείο αποτελεί σημαντικό κομμάτι της ζωής και της βιομηχανικής ιστορίας, τόσο της Φωκίδας όσο και ολόκληρης της Ελλάδας, ο θεσμός της εικαστικής διαμονής που εγκαινιάζεται φέτος συμβάλλει στην ενίσχυση της πολιτισμικής ταυτότητας της περιοχής όσο και στην ενίσχυση των δεσμών του κόσμου της τέχνης και εκείνου της εργασίας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL