Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

"Σωματογραφίες" στο Ναύπλιο

Μπορεί η Εθνική Πινακοθήκη της Αθήνας να έχει κλείσει, αναμένοντας την ανακατασκευή του κεντρικού κτηρίου της, όμως δεν συμβαίνει το ίδιο και με τα παραρτήματά της, που παραμένουν δραστήρια.

Μπορεί η Εθνική Πινακοθήκη της Αθήνας να έχει κλείσει, αναμένοντας την ανακατασκευή του κεντρικού κτηρίου της, όμως δεν συμβαίνει το ίδιο και με τα παραρτήματά της, που παραμένουν δραστήρια. Έτσι, το Παράρτημα της Εθνικής Πινακοθήκης στο Ναύπλιο διοργανώνει την έκθεση Σωματογραφίες, στην οποία παρουσιάζονται έργα Ελλήνων καλλιτεχνών που έχουν ήδη κατακτήσει μια σημαντική θέση στην εικαστική σκηνή του τόπου μας και περιλαμβάνονται στη Συλλογή Σωτήρη Φέλιου, ενός συλλέκτη που έτσι επιδιώκει να μοιραστεί με το ευρύ κοινό την απόλαυση που χαρίζουν τα έργα της συλλογής του.

Κεντρικός πρωταγωνιστής των έργων τους το ανθρώπινο σώμα, οι μεταμορφώσεις του οποίου ενσαρκώνουν με εμβληματικό τρόπο το πνεύμα της εποχής, την κοσμοθεωρία, την ιδεολογία, την αισθητική της και βέβαια τον προβληματισμό και την αγωνία του δημιουργού.

Στην έκθεση παρουσιάζονται επτά καλλιτέχνες, οι Στέφανος Δασκαλάκης (1952), Μιχάλης Μανουσάκης (1953), Τάσος Μαντζαβίνος (1958), Χρήστος Μποκόρος (1956), Χρόνης Μπότσογλου (1941), Γιώργος Ρόρρης (1963) και Εδουάρδος Σακαγιάν (1957). Κύριο γνώρισμα της τέχνης τους είναι ο ανθρωποκεντρικός της χαρακτήρας και ιδιαίτερα η προσήλωσή τους στο ανθρώπινο σώμα, που γίνεται στο έργο τους ευπαθής φορέας και μάρτυρας της υπαρξιακής τους αγωνίας.

Η έκθεση Σωματογραφίες Σύγχρονη ελληνική ζωγραφική από τη Συλλογή Σωτήρη Φέλιου θα εγκαινιαστεί στο Ναύπλιο στις 12 Ιουλίου και θα διαρκέσει έως τις 14 Οκτωβρίου.

Δείτε όλα τα σχόλια