Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Στάχτη το σπίτι του Φ. Μποτέρο

Στάχτη έγινε μεγάλο μέρος της κατοικίας του διάσημου ζωγράφου και γλύπτη Φρανσίσκο Μποτέρο, στο Ρίο Νέγκρο της Κολομβίας, χωρίς ο ίδιος και η ελληνικής καταγωγής σύζυγός του Σοφία Βάρη να πάθουν κάτι σοβαρό, μολονότι μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο για προληπτικούς λόγους.

Στάχτη έγινε μεγάλο μέρος της κατοικίας του διάσημου ζωγράφου και γλύπτη Φρανσίσκο Μποτέρο, στο Ρίο Νέγκρο της Κολομβίας, χωρίς ο ίδιος και η ελληνικής καταγωγής σύζυγός του Σοφία Βάρη να πάθουν κάτι σοβαρό, μολονότι μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο για προληπτικούς λόγους. Την ίδια καλή τύχη είχαν και οι πίνακες του Κολομβιανού καλλιτέχνη, καθώς το εργαστήριό του βρισκόταν σε ξεχωριστό οίκημα.

Η πυρκαγιά ξέσπασε για άγνωστους μέχρι στιγμής λόγους τα μεσάνυχτα της Κυριακής, ενώ το ζεύγος των καλλιτεχνών βρισκόταν εκεί με φιλική συντροφιά. Σύμφωνα με τις αρχές, η αιτία, αλλά και η ακριβής έκταση των ζημιών δεν έχουν ακόμη προσδιοριστεί.

Ο 81 ετών καλλιτέχνης περνά τους πρώτους μήνες του έτους στο σπίτι αυτό, που βρίσκεται κοντά στην ιδιαίτερη πατρίδα του, την πόλη Μεντεγίν. Διαθέτει ακόμη κατοικίες στο Μονακό και τη Νέα Υόρκη, καθώς και ένα κτήμα στην Τοσκάνη, όπου βρίσκεται και το εργαστήριό του γλυπτικής.

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Η πολιτική της κυβέρνησης και η άλλη λογική

Η πολιτική της κυβέρνησης Μητσοτάκη απέναντι στη σοβαρή οικονομική κρίση του κορωνοϊού έχει συγκεκριμένο πρόσημο. Δεν είναι μια πολιτική που επιδιώκει τη στήριξη της κοινωνίας, αλλά μια πολιτική που επιδιώκει τη στήριξη των ισχυρών συμφερόντων.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις