Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Μια "Σχεδία" γεμάτη... τραγούδια

Γιορτή στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων - Ενάντια στην ανεργία, την αστεγία και τον κοινωνικό αποκλεισμό

Μια μεγάλη γιορτή γεμάτη μουσική, χορό, τραγούδια, πολιτιστικές, εκπαιδευτικές και διαδραστικές εκδηλώσεις διοργανώνεται απόψε για το περιοδικό δρόμου “Σχεδία” στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων. Σκοπός της γιορτής είναι η ενημέρωση, η ευαισθητοποίηση και η κινητοποίηση απέναντι στην ανεργία, την αστεγία και τον κοινωνικό αποκλεισμό. Το "παρών" θα δώσουν η Ελευθερία Αρβανιτάκη, οι Gadjo Dilo, o Σπύρος Γραμμένος, ο Στάθης Δρογώσης, οι Quilombo, οι Μέλισσες, ο Μανώλης Φάμελλος και η Μαριέττα Φαφούτη.

Η γιορτή θα περιλαμβάνει θέατρο, δρώμενα και παιχνίδια για μικρούς και για μεγάλους, ενώ η τιμή του εισιτηρίου είναι 6 ευρώ.

Μικροί και μεγάλοι μπορούν από τις 6 το απόγευμα να συμμετάσχουν σε εργαστήρια, καλλιτεχνικές και αθλητικές δραστηριότητες. Η ομάδα πετάνκ του περιοδικού θα παίξει και θα μοιραστεί τα μυστικά ενός υπέροχου παιχνιδιού, το Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης του Εθνικού Κέντρου Έρευνας και Διάσωσης Σχολικού Υλικού θα παρουσιάσει μια παιδική δράση που θα ξεκινά με την αφήγηση της προσωπικής ιστορίας ενός πωλητή του περιοδικού και στην οποία θα βασιστούν τα παιδιά για να φτιάξουν ένα δικό τους παραμύθι, ενώ το «mind the fact» θα παρουσιάσει το «Δείπνο», μια διαφορετική παράσταση με οικοδεσπότες πωλητές της «Σχεδίας», που θα μοιραστούν τις ιστορίες τους και θα συνομιλήσουν με τους «καλεσμένους». Για το «Δείπνο» θα γίνουν δύο παραστάσεις. Η πρώτη θα ξεκινάει στις 6 μ.μ. και η δεύτερη στις 7 μ.μ. Οι θέσεις είναι για 20 άτομα σε κάθε παράσταση και οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να δηλώσουν συμμετοχή. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Η συναυλία θα ξεκινήσει στις 8 μ.μ.

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Μέρα γιορτής

Έπειτα από σχεδόν έξι μήνες αφέθηκαν τελικά ελεύθεροι οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί που κρατούνταν στις φυλακές της Αδριανούπολης επειδή είχαν περάσει κατά λάθος λίγα μέτρα μέσα σε τουρκικό έδαφος. Για...

Δειτε ολοκληρο το αρθρο