Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών ο σπουδαίος αραβόφωνος ποιητής Άδωνις

Ο Άδωνις, θα βρίσκεται στις 10 Ιανουαρίου στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, ενώ για την είσοδο η οποία θα είναι δωρεάν θα τηρηθεί σειρά προταιρεότητας

Τον σπουδαίο ποιητή του αραβικού κόσμου θα έχουν την ευκαιρία να ακούσουν στις 10 Ιανουαρίου όσοι βρεθούν στη στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, σε μία συζήτηση με τον Γιώργο Αρχιμανδρίτη.

Ο Άδωνις έχει τιμηθεί με το Βραβείο Γκαίτε, «για τον διεθνή χαρακτήρα του έργου του και για την προσφορά του στον παγκόσμιο πολιτισμό», όπως πριν από αυτόν ο Τόμας Μαν, ο Χέρμαν Έσε, η Πίνα Μπάους και ο Ίνγκμαρ Μπέργκμαν. Ταυτόχρονα, συγκαταλέγεται εδώ και αρκετά χρόνια ανάμεσα στους διεκδικητές του Βραβείου Νόμπελ Λογοτεχνίας.

Ο Άδωνις γεννήθηκε το 1930 στη Συρία ως Ali Ahmed Saïd Esber, αλλά ήδη από την εφηβική ηλικία του υιοθέτησε το μυθολογικό ψευδώνυμο Άδωνις, με το οποίο γρήγορα έγινε γνωστός, θεωρώντας πως η απέκδυση του μουσουλμανικού ονόματός του δίνει συμβολικά πρόσβαση στην οικουμενικότητα και την πράξη της δημιουργίας.

Καταδικασμένος σε φυλάκιση στην πατρίδα του, λόγω των προοδευτικών πολιτικών πεποιθήσεών του, ο Άδωνις αυτοεξορίστηκε στον Λίβανο και στη συνέχεια στο Παρίσι, όπου ζει μέχρι σήμερα.

Σύμφωνα με τους διοργανωτές, στο τέλος της εκδήλωσης, ο Άδωνις θα υπογράψει βιβλία.

Η είσοδος θα είναι δωρεάν με σειρά προτεραιότητας.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Δείτε όλα τα σχόλια