Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Ρεβεγιόν με πυροτεχνήματα και... αγώνα δρόμου

ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΟ ΚΠΙΣΝ

Με ένα υπαίθριο πάρτι, με πολλή μουσική, χορό, κεράσματα και πολύχρωμα πυροτεχνήματα, αλλά και έναν αγώνα δρόμου στην αλλαγή του χρόνου, το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, στολισμένο γιορτινά, θα υποδεχθεί, μαζί με μεγάλους και μικρούς, τη νέα χρονιά.

Πριν από αυτό όμως, από την παραμονή των Χριστουγέννων μέχρι και τη δεύτερη μέρα της Πρωτοχρονιάς, παρουσιάζει ένα πρόγραμμα δωρεάν εορταστικών εκδηλώσεων για όλη την οικογένεια.

Κεντρικό ρόλο στη χριστουγεννιάτικη γιορτή του ΚΠΙΣΝ έχει η κλασική μουσική, που συμπληρώνουν με τζαζ διάθεση οι Voyage Jazz Group (24.12) και οι Drums & Voice Jazztronica Project / I. Doumanis, A. Toubanaki (30/12). Η Παιδική Χορωδία Αρσακείου (27.12) θα τραγουδήσει παραδοσιακά κάλαντα και χριστουγεννιάτικους ύμνους, ενώ η Εθνική Λυρική Σκηνή (ΕΛΣ) θα προσφέρει, στο φουαγιέ της νέας της έδρας, ένα λαμπερό χριστουγεννιάτικο γκαλά όπερας (28.12).

Ακόμη το εορταστικό πρόγραμμα του ΚΠΙΣΝ περιλαμβάνει τις ταινίες Κατεργάρης των Χριστουγέννων (26.12), Λευκά Χριστούγεννα (29.12), Πάντιγκτον (27.12), Φαντασία του Ντίσνεϋ (30.12), ενώ στις 26.12 ο Ευγένιος Τριβιζάς με τον ιπτάμενο ιππόκαμπό του θα μοιραστεί με όλους τις μαγικές ιστορίες του.

Η παραμονή της Πρωτοχρονιάς ξεκινά με αναγνώσεις στην Εθνική Βιβλιοθήκη. Συγγραφείς, ηθοποιοί και άλλοι καλλιτέχνες επιλέγουν από τη συλλογή της ΕΒΕ χριστουγεννιάτικες ιστορίες απ’ όλο τον κόσμο και τις διαβάζουν σε "παιδιά" κάθε ηλικίας. Στις 31 Δεκεμβρίου επίσης οι επισκέπτες θα απολαύσουν σε ζωντανή μετάδοση τη Φιλαρμονική του Βερολίνου, ενώ την πρώτη μέρα του χρόνου θα καλωσορίσουν το 2017 απολαμβάνοντας την αναμετάδοση της Πρωτοχρονιάτικης Συναυλίας της Φιλαρμονικής της Βιέννης.

Τέλος, για δύο παραστάσεις (31.12, 1.1) η ομάδα The 7 Fingers θα παρουσιάσει ένα θέαμα συνδυασμό θεάτρου, τσίρκου, μουσικής, ακροβατικών και χορού, ενώ το απόγευμα της Πρωτοχρονιάς ο David Dimitri παρουσιάζει το One Man Circus Show. Πρόκειται για έναν πρωτοποριακό συνδυασμό από ακροβατικά, μουσικά και χορευτικά νούμερα.

Δείτε όλα τα σχόλια