Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Επίσκεψη της Λυδίας Κονιόρδου στο Ευπαλίνειο Υδραγωγείο

Ανοιχτό για το κοινό το Ευπαλίνειο Υδραγωγείο από τον Απρίλιο

Το Ευπαλίνειο Υδραγωγείο επισκέφθηκαν η υπουργός Πολιτισμού, Λυδία Κονιόρδου και ο βουλευτής Σάμου και Πρόεδρος της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, Δημήτρης Σεβαστάκης.

Προηγουμένως η υπουργός και ο βουλευτής Σάμου ενημερώθηκαν για το έργο «Αποκατάσταση Συντήρηση και Ανάδειξη του Ευπαλίνειου Υδραγωγείου στο Πυθαγόρειο Σάμου», από το φορέα υλοποίησής του (Δ/νση Αναστήλωσης Αρχαίων Μνημείων) με τη συμμετοχή του φορέα διαχείρισης (ΕΦΑ Σάμου – Ικαρίας), κατά την επίσκεψή τους στο Αρχαιολογικό Μουσείο του Πυθαγορείου.

Τη Λυδία Κονιόρδου και τον Δημήτρη Σεβαστάκη συνόδευε τεχνικό κλιμάκιο του Υπουργείου, καθώς επίσης ο κ. Παναγιώτης Χατζηδάκης, Προϊστάμενος της Εφορείας Αρχαιοτήτων Σάμου-Ικαρίας και μέλη της ανάδοχου εταιρείας.

Κατά τη συνάντηση με εκπροσώπους της ΔΑΑΜ, ΕΦΑ Σάμου- Ικαρίας και αντιπρόσωπο της Περιφέρειας έγινε συζήτηση για τις συμπληρωματικές μελέτες και εργασίες για την ανάδειξη του Ευπαλίνειου Υδραγωγείου, καθώς και για τη μελέτη διαχείρισης για την άρτια λειτουργία του.

Να σημειωθεί ότι από τον Απρίλιο το Ευπαλίνειο Υδραγωγείο θα είναι έτοιμο να ανοίξει για το κοινό, κάτι που θα συμβάλλει καθοριστικά και στη δυναμική της νέας τουριστικής περιόδου.

Δείτε όλα τα σχόλια