Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

1 Δημιουργία Film Office στην Αττική

Τη δημιουργία γραφείου από το οποίο οι επενδυτές οπτικοακουστικής παραγωγής θα μπορούν να αντλούν πληροφορίες, να παίρνουν ιδέες για το πού μπορούν να γίνουν γυρίσματα, αλλά και το πώς μπορεί να...

Τη δημιουργία γραφείου από το οποίο οι επενδυτές οπτικοακουστικής παραγωγής θα μπορούν να αντλούν πληροφορίες, να παίρνουν ιδέες για το πού μπορούν να γίνουν γυρίσματα, αλλά και το πώς μπορεί να υποβοηθηθεί η διαδικασία αδειοδότησης, ανακοίνωσε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Νίκος Παππάς, μετά τη συνάντηση που είχε με την περιφερειάρχη Αττικής Ρένα Δούρου.

Ο υπουργός, αφού διευκρίνισε πως ήδη οι επενδυτές έχουν αρχίσει να αξιοποιούν το πλαίσιο κινήτρων που έχει θεσπίσει το υπουργείο, υπογράμμισε: «Είναι κρίσιμο το γεγονός ότι η Περιφέρεια Αττικής βρίσκεται σε φάση ετοιμότητας για την αξιοποίηση του νέου πλαισίου στήριξης των οπτικοακουστικών παραγωγών, πεδίο στο οποίο θα έχουμε πολλές ευχάριστες εκπλήξεις στο μέλλον».

Από την πλευρά της η περιφερειάρχης υποστήριξε: «Είμαστε έτοιμοι να λειτουργήσουμε ως κόμβος ενημέρωσης, συντονισμού και αντιμετώπισης των γραφειοκρατικών εμποδίων για να προσελκύσουμε και να διευκολύνουμε ξένες οπτικοακουστικές παραγωγές».

Τα Film Office αποτελούν υπηρεσίες συνεχούς λειτουργίας για τη διαχείριση όλων των αιτημάτων κινηματογράφησης και φωτογράφησης, έχοντας την ευθύνη διασύνδεσης όλων των επαγγελματιών που σχετίζονται με την εκτέλεση μιας παραγωγής και την εξυπηρέτηση των αναγκών της. Η περιφερειάρχης Αττικής σημείωσε ότι "πλέον το Film Office της Αττικής μπορεί να φέρει ξένες επενδύσεις στον τόπο, να στηρίξει την επιχειρηματικότητα, να δημιουργήσει δουλειές. Η Αττική διαθέτει σημαντικά -χωροταξικά, αρχαιολογικά, περιβαλλοντικά- συγκριτικά πλεονεκτήματα", κατέληξε.

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Δύο αντιλήψεις, δύο δρόμοι

Μετά τις Πρέσπες, η συζήτηση για τη Συνταγματική Αναθεώρηση ήταν ακόμα μία καθαρή αντιπαράθεση ανάμεσα σε δύο γραμμές: αυτή που αντιλαμβάνεται ως πρόοδο τον δημοκρατικό θεσμικό εκσυγχρονισμό της...

Δειτε ολοκληρο το αρθρο