Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Πρόγραμμα ενίσχυσης των νέων δημιουργών από το υπ. Πολιτισμού και το Μέγαρο Μουσικής

Την επιλογή ανάμεσα στα υποψήφια καλλιτεχνικά σχήματα θα πραγματοποιήσει με καλλιτεχνικά κριτήρια ομάδα εργασίας ειδικών

Το ΥΠΠΟΑ σε συνεργασία με το Μέγαρο Μουσικής προχωράει σε ένα πρόγραμμα ενίσχυσης των νέων δημιουργών, και ιδιαίτερα εκείνων που βρίσκονται στο ξεκίνημά τους, παρέχοντάς τους δωρεάν χώρους για τις πρόβες τους.

Οι χώροι είναι τα υπόγεια και οι αίθουσες δοκιμών του Μεγάρου Μουσικής το οποίο, ανοίγοντας  τις πόρτες του στους νέους καλλιτέχνες θα λειτουργήσει ως ένα φυτώριο σύγχρονης δημιουργίας στο Θέατρο, στον Χορό αλλά και στη Μουσική.

Τα καλλιτεχνικά σχήματα που θα μπορούν να κάνουν πρόβες στους υπόγειους χώρους του Μεγάρου Μουσικής μέχρι και τον Ιούλιο του 2017, εφόσον αξιολογηθούν από αρμόδιες Επιτροπές είναι: 15-20 θεατρικά (2 μήνες πρόβες), 10-12 χορού (1 μήνα πόβες) και 35 μουσικά (1 μήνα πρόβες) 2-3 όπερας/ μουσικού θεάτρου (2 μήνες πρόβες) . Πρόκειται για ένα πιλοτικό πρόγραμμα που θα μπορούσε να αξιοποιηθεί και από άλλους φορείς.

Την επιλογή ανάμεσα στα υποψήφια καλλιτεχνικά σχήματα θα πραγματοποιήσει με καλλιτεχνικά κριτήρια ομάδα εργασίας ειδικών η οποία θα  απαρτίζεται από τους:

Μουσική: Μίλτος Λογιάδης

Θέατρο: Μαριάννα Κάλμπαρη, Πρόδρομος Τσινικόρης, Στεφανία Γουλιώτη

Χορός: Μαριάννα Καβαλιεράτου, Ηλιάσκου Πηνελόπη, Φρόσω Τρούσα.

Πρόεδρος Ομάδας Εργασίας θα είναι ο Μίλτος Λογιάδης ενώ συντονιστικό ρόλο εκ μέρους του ΥΠΠΟΑ έχει ο Βαγγέλης Παπαδάκης.

Οι ενδιαφερόμενοι καλλιτέχνες μπορούν να εκδηλώσουν την πρόθεσή τους να συμμετάσχουν με αίτημά τους προς το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού στo email: proves-megaron@culture.gr. Το αίτημα χρειάζεται να αναφέρει το όνομα του σχήματος, τον υπεύθυνο, στοιχεία επικοινωνίας, τον συνολικό αριθμό των συντελεστών και λοιπών ατόμων που απαρτίζουν το σχήμα , σύντομη περιγραφή της πρότασης, το διάστημα για το οποίο επιθυμούν το χώρο προβών καθώς και την πιθανή πρόβλεψη του χώρου παρουσίασης της συγκεκριμένης δουλειάς

Δείτε όλα τα σχόλια