Live τώρα    
14°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
10.3°C16.5°C
1 BF 61%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
12 °C
9.1°C12.6°C
1 BF 74%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
13 °C
8.0°C12.7°C
1 BF 70%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
13 °C
10.4°C14.1°C
3 BF 72%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
6 °C
5.9°C11.2°C
0 BF 93%
«Με καλές συνομιλίες προς μια νέα ισχυρή σχέση» η συνάντηση Τσακαλώτου - Σολτς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

«Με καλές συνομιλίες προς μια νέα ισχυρή σχέση» η συνάντηση Τσακαλώτου - Σολτς

Σε καλό κλίμα με στόχο μία «νέα σχέση» η συνάντηση του Έλληνα υπουργού Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτου με τον Γερμανό ομόλογό του στο Βερολίνο, όπως αναφέρεται σε ανάρτηση του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών στο Twitter.https://twitter.com/BMF_Bund/status/984717907484692480?ref_src=twsrc^tfw

«Με καλές συνομιλίες προς μια νέα ισχυρή σχέση – Ο ομοσπονδιακός υπ. Οικονομικών Όλαφ Σολτς συναντά τον Έλληνα υπ. Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο στο Βερολίνο», αναφέρει το tweet, το οποίο συνοδεύεται από φωτογραφία της συνάντησης.

Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Οικονομικών, η συνάντηση διεξήχθη σε καλό κλίμα. Ο εκπρόσωπος του κ. Σολτς, Γιοχάνες Μπλάνκενχάιμ, δήλωσε ότι οι αποφάσεις σχετικά με την Ελλάδα θα ληφθούν πριν από το τέλος του προγράμματος το οποίο εκπνέει τον Αύγουστο και ότι η τελική έκθεση των θεσμών αναμένεται πριν από τη θερινή ανάπαυλα.

Στο ίδιο πλαίσιο ο κ. Μπλάνκενχάιμ σημείωσε ότι το Βερολίνο αναμένει ένα αξιόπιστο αναπτυξιακό πρόγραμμα από την Αθήνα.

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το εάν η γερμανική πλευρά θα μπορούσε να φανταστεί τη λήψη μέτρων ελάφρυνσης χρέους της Ελλάδας χωρίς νέους όρους, ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου παρέπεμψε στην προβλεπόμενη διαδικασία και παρακάλεσε για υπομονή.

Σημειώνεται ότι η συνάντηση πραγματοποιήθηκε χωρίς να γίνουν δηλώσεις. Σύμφωνα με την Deutsche Welle, η μυστικότητα της συνάντησης σχετίζεται μάλλον με την κρισιμότητα των θεμάτων για τα οποία θα πρέπει να βρεθεί λύση τις επόμενες εβδομάδες. Αν και η συνάντηση των δύο υπουργών είχε τον χαρακτήρα «επίσκεψης γνωριμίας» θα πρέπει να θεωρείται βέβαιο ότι στην ατζέντα των συνομιλιών βρέθηκε η πορεία της υλοποίησης των προαπαιτούμενων του τρέχοντος προγράμματος, δηλαδή, κατά πόσο θα εφαρμοστούν έγκαιρα τα 76 μέτρα που παραμένουν ακόμη ανοιχτά.

Ένα δεύτερο θέμα, το οποίο ενδιαφέρει κυρίως την ελληνική πλευρά είναι η ελάφρυνση του χρέους και συγκεκριμένα οι προτάσεις που έχουν καταθέσει η Γαλλία και ο ΕΜΣ για την αποπληρωμή του χρέους, όπως για παράδειγμα η καθιέρωση ρήτρας που συνδέει το ύψος της αποπληρωμής του χρέους με την οικονομική ανάπτυξη.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL