Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Εντός ωρών η απάντηση της Socar για τον ΔΕΣΦΑ

Θέμα ωρών είναι πλέον η ολοκλήρωση των διαβουλεύσεων που αφορούν στην μεταβίβαση του 66% του ΔΕΣΦΑ στην αζέρικη Socar και στην ιταλική Snam, καθώς εκπνέει και η τελευταία παράταση της σχετικής εγγυητικής επιστολής της Socar, που ανανεώθηκε στα τέλη Οκτωβρίου.
Πάντως, η έκβαση της μακράς πλέον ιστορίας της ιδιωτικοποίησης του Διαχειριστή Εθνικού Συστήματος Φυσικού Αερίου παραμένει αβέβαιη. Η πρόθεση της κυβέρνησης είναι να καταλήξει εντός των επόμενων ωρών, οπότε δεν υπάρχει θέμα νέας παράτασης.
Η ελληνική πλευρά διαμηνύει ότι έχει εξαντλήσει όλα τα περιθώρια στο πλαίσιο των όρων της διαγωνιστικής διαδικασίας και της ισχύουσας νομοθεσίας. Στην τελευταία αυτή φάση έγιναν προσπάθειες προσέγγισης ακόμα και με βελτίωση της αξίας του Διαχειριστή, στο πλαίσιο των μελλοντικών εσόδων, και κατατέθηκαν σχετικές προτάσεις. 
Πλέον αναμένεται η απάντηση των αγοραστών, γραπτώς, είτε σήμερα αργά το βράδυ είτε αύριο το πρωί, ώστε να λήξει η όλη διαδικασία, κλείνοντας την “εκκρεμότητα”, που υφίσταται από το 2013 και κληροδοτήθηκε στην σημερινή κυβέρνηση.

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Δύο αντιλήψεις, δύο δρόμοι

Μετά τις Πρέσπες, η συζήτηση για τη Συνταγματική Αναθεώρηση ήταν ακόμα μία καθαρή αντιπαράθεση ανάμεσα σε δύο γραμμές: αυτή που αντιλαμβάνεται ως πρόοδο τον δημοκρατικό θεσμικό εκσυγχρονισμό της...

Δειτε ολοκληρο το αρθρο