Live τώρα    
15°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
15 °C
12.5°C16.5°C
2 BF 59%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
12 °C
9.7°C13.1°C
2 BF 72%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
13 °C
8.0°C13.3°C
2 BF 71%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
12 °C
11.1°C13.6°C
2 BF 76%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
8 °C
7.9°C11.8°C
0 BF 81%
Ξεκινά το νέο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Αλιείας
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ξεκινά το νέο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Αλιείας

Η ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των επιχειρήσεων του τομέα της αλιείας, καθώς και η προστασία του περιβάλλοντος και η προώθηση της αποδοτικότητας των πόρων, αποτελούν τους βασικούς στόχους του νέου Επιχειρησιακού Προγράμματος Αλιείας και Θάλασσας (ΕΠΑλθ) 2014-2020.

Χαιρετίζοντας την 1η Επιτροπή Παρακολούθησης του νέου ΕΠΑλθ που συνεδρίασε χθες, σηματοδοτώντας την έναρξη της νέας προγραμματικής περιόδου, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Β. Αποστόλου αναφέρθηκε στη σημασία της αλιείας και της αξιοποίησης των ενισχύσεων του προγράμματος, του οποίου οι συνολικοί κοινοτικοί και εθνικοί πόροι υπερβαίνουν τα 520 εκατ., ενώ με την κινητοποίηση και των ιδιωτικών θα ανέλθουν σε 780 εκατ. ευρώ.

Αναλύοντας τους δύο προαναφερθέντες στόχους σημείωσε ότι η στρατηγική του υπουργείου εστιάζεται:

* Στη στήριξη μικρών / μεσαίων επιχειρήσεων στο σύνολο των κλάδων του τομέα (συλλεκτική αλιεία, υδατοκαλλιέργειες, εμπόριο - μεταποίηση).

* Στη μείωση των επιπτώσεων της αλιείας στο θαλάσσιο περιβάλλον, στην προστασία και την αποκατάσταση θαλάσσιας βιοποικιλότητας / οικοσυστημάτων και στην προώθηση της υδατοκαλλιέργειας, με υψηλό επίπεδο προστασίας περιβάλλοντος, υγείας - καλής διαβίωσης των ζώων, δημόσιας υγείας - ασφάλειας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL