Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
18.9°C21.3°C
2 BF 43%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
15.2°C19.5°C
3 BF 50%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
17.0°C19.4°C
2 BF 63%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
18.8°C20.2°C
5 BF 52%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
17.3°C17.3°C
1 BF 47%
Σανίδα σωτηρίας ψάχνει στην Cosco o Σαμαράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Σανίδα σωτηρίας ψάχνει στην Cosco o Σαμαράς

(Photo - Eurokinisi)

Εν αναμονή της επίσκεψης του επικεφαλής της Cosco, Captain Wei Jiafou, στην Ελλάδα την ερχόμενη Τετάρτη για τα εγκαίνια του προβλήτα ΙΙΙ, ο Αντ. Σαμαράς θέλει να συνεχίσει την ρητορική του success story μετά το φιάσκο της ΔΕΠΑ.
Σήμερα, ο υπουργός Ναυτιλίας μεταβαίνει στις Βρυξέλλες για να πάρει το πράσινο φως, προκειμένου να ξεπουληθεί άμεσα ο ΟΛΠ στον κινέζικο κολοσσό καθώς προς αυτή την κατεύθυνση έχει κινηθεί το ΤΑΙΠΕΔ τροποποιώντας το καταστατικό των οργανισμών λιμένων Πειραιά και Θεσσαλονίκης, για να έρθουν οι επενδυτές...
Πρόθεση της Cosco είναι να αγοράσει έναντι 500 εκατ. ευρώ το μετοχικό κεφάλαιο του ΟΛΠ και κατ' επέκτασην όλη την δραστηριότητά του, αφού το ΤΑΙΠΕΔ έχει άρει τον περιορισμό του 51% του μετοχικού κεφαλαίου, που κρατούσε το ελληνικό δημόσιο. Ουσιαστικά, με το ποσό που προτίθεται να δώσει η Cosco στο ελληνικό δημόσιο εξαγοράζει την σύμβασή της, που είχε υπογράψει το 2009.
Παρόλα αυτά, το εν λόγω αίτημα αναμένεται να θέσει ο captain Wei Jiafou την Πέμπτη (27/6) στην συνάντηση, που θα έχει στο Μέγαρο Μαξίμου με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.
Την ίδια μέρα συγκαλείται η γενική συνέλευση του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς για να αποφασίσουν εάν θα εγκρίνουν τελικά την τροποποίηση του καταστατικού από το ΤΑΙΠΕΔ, ενώ το ίδιο θα γίνει και στον Οργανισμό Λιμένος Θεσσαλονίκης την επομένη.

 

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL