Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

ΕΣΕΕ: Δυσκολίες στην αγορά από τα πρόσθετα μέτρα του φορολογικού νομοσχεδίου

Β. Κορίδης: «Υπάρχουν πολλά μέτρα που βασανίζουν την αγορά και φέρνουν σε αδιέξοδο το ελληνικό εμπόριο»

«Η τεχνική συμφωνία με την τρόικα, μπορεί να απομακρύνει το όποιο ενδεχόμενο ατυχήματος για τη χώρα, μέχρι το 2023, οπότε λήγει και η περίοδος ασυλίας για πιθανή χρεοκοπία της, αλλά οι συνθήκες ασφυξίας στην ελληνική οικονομία και την αγορά παραμένουν» σημειώνει η Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας σε ανακοίνωσή της με παρατηρήσεις για το νέο νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών «Προσαρμογή της ελληνικής νομοθεσίας στις διατάξεις της Οδηγίας (Ε.Ε.) 2015/2376 και άλλες διατάξεις».

Να σημειωθεί ότι με το νέο νομοσχέδιο που κατατέθηκε την Παρασκευή 26 Μαΐου στη Βουλή, θεσπίζονται νέα πρόστιμα από 100 έως και 1.000 ευρώ, για τη μη έκδοση ή λήψη παραστατικών (αποδείξεις ή τιμολόγια) από επιχειρήσεις και ελεύθερους επαγγελματίες για πράξεις που δεν επιβαρύνονται με ΦΠΑ, αλλά και για τη μη έκδοση στοιχείων διακίνησης. Το νομοσχέδιο περιλαμβάνει αλλαγές και για τον ΕΝΦΙΑ, τον ΦΠΑ αλλά και στην υποχρεωτική αυτόματη ανταλλαγή πληροφοριών στον τομέα της φορολογίας.

Ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ Βασίλης Κορκίδης δήλωσε σχετικά: «Μεταξύ των 115 νέων μέτρων που ψηφίστηκαν πριν το προηγούμενο Eurogroup και τα 25 που θα ψηφιστούν πριν το επόμενο, για να συμπληρώσουν τα 140 προαπαιτούμενα, υπάρχουν πολλά μέτρα που βασανίζουν την αγορά και φέρνουν σε αδιέξοδο το ελληνικό εμπόριο. Οι συνεχείς περικοπές και μειώσεις εισοδήματος, σε συνδυασμό με την άμεση αύξηση της φορολογίας, αφενός, πλήττουν βάναυσα την εγχώρια κατανάλωση, αφετέρου, με την έμμεση φορολόγηση δεν τονώνουν την εισαγόμενη κατανάλωση. Στη μνημονιακή Ελλάδα, για τους μικρούς της αγοράς ισχύει, εκτός του όπου φτωχός και το... όπου μικρός και η μοίρα του».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Με την κοινωνία όρθια

Το έργο της σημερινής κυβέρνησης ξεκίνησε τον Σεπτέμβριο του 2015 κάτω από τις πιο δύσκολες συνθήκες. Η κοινωνία ήταν σε τέτοιο βαθμό επιβαρυμένη από τα καταστροφικά μέτρα της προηγούμενης...

Δειτε ολοκληρο το αρθρο