Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
18.9°C21.3°C
2 BF 43%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
15.2°C19.5°C
3 BF 50%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
17.0°C19.4°C
2 BF 63%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
18.8°C20.2°C
5 BF 52%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
17.3°C17.3°C
1 BF 47%
Ενδεχόμενο νέας συνάντησης Τραμπ - Πούτιν
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ενδεχόμενο νέας συνάντησης Τραμπ - Πούτιν

Συνάντηση στο περιθώριο των εορταστικών εκδηλώσεων που θα γίνουν με αφορμή την επέτειο των 100 χρόνων από την λήξη του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου, στις 11 Νοεμβρίου στο Παρίσι, πρότεινε ο Βλαντίμιρ Πούτιν στον Ντόναλντ Τραμπ.

Ο Ρώσος πρόεδρος έκανε την πρόταση αυτή κατά την διάρκεια της συνάντησης που είχε σήμερα στο Κρεμλίνο με τον σύμβουλο επί θεμάτων ασφαλείας του Αμερικανού προέδρου, Τζον Μπόλτον.

«Φυσικά, θα ήταν χρήσιμο να συνεχίσουμε τον απευθείας διάλογο και με τον πρόεδρο των ΗΠΑ, πρωτίστως, στο περιθώριο των διεθνών εκδηλώσεων, που θα λάβουν χώρα στο εγγύς μέλλον, ας πούμε, για παράδειγμα στο Παρίσι, αν ενδιαφέρεται η αμερικανική πλευρά» δήλωσε ο Β.Πούτιν.

Ο Τζ.Μπόλτον απαντώντας, διαβεβαίωσε τον Β.Πούτιν ότι ο Αμερικανός πρόεδρος θα χαρεί να συναντηθεί μαζί του.

«Φυσικά, ο πρόεδρος Τραμπ, θα χαρεί πολύ να συναντηθεί μαζί σας στο Παρίσι, στο περιθώριο αυτής της διεθνούς συνάντησης, στην οποία αναφερθήκατε» δήλωσε ο σύμβουλος του Αμερικανού προέδρου.

Ο σύμβουλος του Ντ.Τραμπ, συμφώνησε στο ότι ο διάλογος Μόσχας και Ουάσιγκτον θα είναι χρήσιμος. «Παρά τις διαφορές που υπάρχουν και σχετίζονται με τα εθνικά συμφέροντα κάθε χώρας, είναι εν τούτοις πολύ χρήσιμο να συναντώνται και να εντοπίζουν τα σημεία επαφής, τα οποία μπορούν να είναι χρήσιμα», δήλωσε ο Τζ.Μπόλτον.

Τελευταία φορά που Τραμπ και Πούτιν είχαν συναντηθεί, ήταν στο Ελσίνκι στις 16 Ιουλίου, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ. Κατά την πρώτη και μοναδική συνάντηση, οι συνομιλίες διεξήχθησαν με βάση μία πλήρη ατζέντα θεμάτων που αφορούν τις διμερείς σχέσεις.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL