Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Φιλιππίνες: Εκκένωση παράκτιων περιοχών λόγω του κυκλώνα Μανγκούτ

Φωτογραφία αρχείου-ΑΜΠΕ

Σύμφωνα με τις αρχές, 10 εκατ. άνθρωποι ζουν στις περιοχές που βρίσκονται στην πορεία που προβλέπεται ότι θα ακολουθήσει ο Μανγκούτ, ο οποίος αναμένεται να φτάσει στο νησί Λουζόν τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου

Στην απομάκρυνση χιλιάδων ανθρώπων από τα σπίτια τους προχωρούν οι αρχές στις Φιλιππίνες καθώς πλησιάζει με ανέμους ταχύτητας άνω των 255 χλμ/ώρα ο υπερκυκλώνας Μανγκούτ.

Σύμφωνα με τις αρχές, 10 εκατ. άνθρωποι ζουν στις περιοχές που βρίσκονται στην πορεία που προβλέπεται ότι θα ακολουθήσει ο Μανγκούτ.

Ο τροπικός κυκλώνας αναμένεται να φτάσει στο βόρειο άκρο του νησιού Λουζόν τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου. Οι μετεωρολόγοι εκτιμούν ότι θα είναι ο ισχυρότερος από τους 15 που έχουν πλήξει φέτος τις Φιλιππίνες.

«Οι προληπτικές εκκενώσεις είναι σε εξέλιξη στις παράκτιες κοινότητες και τα χωριά», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης, Ροτζέλιο Σέντινγκ, προσθέτοντας ότι δρομολογούνται επιπλέον εκκενώσεις.

Τα σχολεία έχουν κλείσει και πολλοί αγρότες έσπευσαν στους ορυζώνες για να αρχίσουν τη συγκομιδή του ρυζιού, φοβούμενοι ότι οι καλλιέργειές τους θα καταστραφούν από τους ανέμους και τις καταρρακτώδεις βροχές.

Το αρχιπέλαγος των Φιλιππίνων πλήττεται κάθε χρόνο από περίπου 20 κυκλώνες. Ο Χαϊγιάν, ένας από τους ισχυρότερους, άφησε πίσω του περισσότερους από 7.350 νεκρούς το 2013 και προκάλεσε ζημιές αντίστοιχες με εκείνες ενός τσουνάμι. Περισσότεροι από 4 εκατομμύρια άνθρωποι έμειναν άστεγοι.

Σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, στην πορεία του Μανγκούτ βρίσκεται επίσης η νότια Κίνα και το Χονγκ Κονγκ, με τις τοπικές αρχές να προετοιμάζονται, αν και ο κυκλώνας αναμένεται να φτάσει εκεί την Κυριακή.

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Δεν θα γυρίσουμε πίσω

Όσο πλησιάζουμε προς τις εκλογικές αναμετρήσεις, υπάρχει η ανάγκη να συνειδητοποιήσει ο κόσμος της Αριστεράς κάποια πολύ βασικά πράγματα. Το πρώτο: η κυβέρνηση έφτασε ώς εδώ δίνοντας την πιο δύσκολη...

Δειτε ολοκληρο το αρθρο