Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
18.9°C21.3°C
2 BF 43%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
15.2°C19.5°C
3 BF 50%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
17.0°C19.4°C
2 BF 63%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
18.8°C20.2°C
5 BF 52%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
17.3°C17.3°C
1 BF 47%
Μ.Τσαβούσογλου: Παγώνει η διμερής συμφωνία με την Ελλάδα για επανεισδοχή μεταναστών
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Μ.Τσαβούσογλου: Παγώνει η διμερής συμφωνία με την Ελλάδα για επανεισδοχή μεταναστών

Για πάγωμα της διμερούς συμφωνίας μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας αναφορικά με την επαναεισδοχή μεταναστών, έκανε λόγο ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Ο ίδιος ξεκαθαρίζοντας ότι εξακολουθεί να ισχύει η συμφωνία για το προσφυγικό με την ΕΕ, σημείωσε ότι «παγώσαμε επί του παρόντος, τη διμερή συμφωνία με τη Ελλάδα».

«Έχουμε μια προσφυγική συμφωνία με την Ευρωπαϊκή Ένωση η οποία και εφαρμόζεται. Έχουμε όμως και μια διμερή συμφωνία με τη Ελλάδα για την επαναεισδοχή προσφύγων, την οποία παγώσαμε επί του παρόντος. Η διαδικασία αυτή δεν έχει πάντως τελειώσει πλήρως, αλλά εμείς θα συνεχίσουμε τις ενέργειες μας προς την Ελλάδα» τόνισε ο Τούρκος ΥΠΕΞ.

Παράλληλα, ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου αν θα υπάρξουν κυρώσεις προς την Ελλάδα μετά την απελευθέρωση των πρώην στρατιωτικών, που ζήτησαν άσυλο, ισχυρίστηκε ότι «αυτό που έκανε η Ελλάδα είναι απαράδεκτο».

«Η Ελλάδα είναι μια χώρα που έχει υποφέρει περισσότερο από τα πραξικοπήματα και η κυβέρνηση έπρεπε να λύσει αυτό το θέμα. Η Ελλάδα δέχεται μεγάλες πιέσεις από την Δύση και ειδικά η Δικαιοσύνη» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Ατυχής η δήλωση Τσαβούσογλου σχολιάζουν διπλωματικές πηγές

Ως "ατυχή" χαρακτηρίζουν διπλωματικές πηγές στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, τη δήλωση του υπουργού Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

«Αυτό που προαναγγέλλει ο κ. Τσαβούσογλου το έχει ήδη πράξει από το 2017» επισημαίνουν οι ίδιες πηγές σημειώνοντας πάντως ότι «σε κάθε περίπτωση η λειτουργία του κράτους δικαίου δεν μπορεί να είναι άλλοθι για να παραβιάζουν ορισμένοι το διεθνές δίκαιο».

ΝΔ: Απαράδεκτη η στάση της Τουρκίας

«Η Τουρκία ακυρώνει μονομερώς μια διμερή συμφωνία μεταξύ κυβερνήσεων, επικαλούμενη την απόφαση της ανεξάρτητης Δικαιοσύνης μιας ευρωπαϊκής δημοκρατικής χώρας» αναφέρει η ΝΔ για τις δηλώσεις του ΥΠΕΞ της Τουρκίας χαρακτηρίζοντας απαράδεκτη την στάση αυτή.

Πηγή: ΑΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL