Live τώρα    
16°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
11.2°C17.6°C
1 BF 70%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
14 °C
11.2°C15.5°C
2 BF 59%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
15 °C
11.0°C14.9°C
0 BF 69%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
12 °C
11.8°C12.7°C
3 BF 81%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
11 °C
10.7°C11.3°C
0 BF 66%
Τραμπ: «Kλειδωμένες και οπλισμένες» οι στρατιωτικές επιλογές κατά της Πιονγκγιάνγκ
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Τραμπ: «Kλειδωμένες και οπλισμένες» οι στρατιωτικές επιλογές κατά της Πιονγκγιάνγκ

Νέα προειδοποίηση απηύθυνε ο Ντόναλντ Τραμπ προς τη Βόρεια Κορέα δηλώνοντας την Παρασκευή ότι τα αμερικανικά οπλικά συστήματα είναι «κλειδωμένα και οπλισμένα».

«Οι στρατιωτικές επιλογές βρίσκονται σε ετοιμότητα, κλειδωμένες και οπλισμένες, εάν η Βόρεια Κορέα ενεργήσει με ασύνετο τρόπο. Ελπίζω ότι ο Κιμ Γιονγκ-ουν θα βρει κάποιον άλλο δρόμο!», έγραψε στο Twitter ο πρόεδρος των ΗΠΑ.

https://twitter.com/realDonaldTrump/status/895970429734711298

Την εκτίμηση ότι ο κίνδυνος να ξεσπάσει στρατιωτική σύρραξη με επίκεντρο το πυρηνικό πρόγραμμα της Βόρειας Κορέας είναι πολύ υψηλός, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ επισημαίνοντας τη βαθιά ανησυχία της ρωσικής κυβέρνησης για τις απειλές που εκτοξεύουν από Ουάσιγκτον και Πιονγκγιάνγκ.

«Ο κίνδυνος είναι πολύ υψηλός, ιδίως λαμβάνοντας υπόψη τη ρητορική» που υιοθετούν οι δύο πλευρές, είπε ο Σεργκέι Λαβρόφ. «Δυστυχώς, η ρητορική της Ουάσιγκτον και της Πιονγκγιάνγκ αρχίζει τώρα να ξεφεύγει» επισήμανε ο ίδιος.

Δεν υπάρχει στρατιωτική λύση στη διαμάχη των Ηνωμένων Πολιτειών με τη Βόρεια Κορέα, δήλωσε η Άνγκελα Μέρκελ, η οποία πρόσθεσε πως ο πόλεμος λέξεων μεταξύ των δύο χωρών είναι η λάθος προσέγγιση.

«Δεν βλέπω στρατιωτική λύση σε αυτή τη διαμάχη», δήλωσε η Γερμανίδα Καγκελάριος. «Βλέπω την ανάγκη για συνεχή δουλειά στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ... καθώς και για στενή συνεργασία μεταξύ των εμπλεκομένων χωρών, ιδίως των ΗΠΑ και της Κίνας».

«Η Γερμανία θα εμπλακεί εντατικά σε οποιεσδήποτε μη στρατιωτικές λύσεις», είπε η Μέρκελ. «Όμως μια κλιμάκωση της ρητορικής είναι η λάθος απάντηση.»

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL