Live τώρα    
13°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αυξημένες νεφώσεις
13 °C
9.2°C14.6°C
2 BF 84%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αυξημένες νεφώσεις
12 °C
10.7°C14.1°C
1 BF 59%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
14 °C
12.0°C14.9°C
3 BF 75%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
10 °C
9.8°C14.1°C
3 BF 71%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
6 °C
5.9°C9.5°C
2 BF 100%
Σ.Λαβρόφ: Ο κίνδυνος σύρραξης μεταξύ Ουάσιγκτον και Πιονγκγιάνγκ είναι υψηλός
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Σ.Λαβρόφ: Ο κίνδυνος σύρραξης μεταξύ Ουάσιγκτον και Πιονγκγιάνγκ είναι υψηλός

Την εκτίμηση ότι ο κίνδυνος να ξεσπάσει στρατιωτική σύρραξη με επίκεντρο το πυρηνικό πρόγραμμα της Βόρειας Κορέας είναι πολύ υψηλός, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ επισημαίνοντας τη βαθιά ανησυχία της ρωσικής κυβέρνησης για τις απειλές που εκτοξεύουν από Ουάσιγκτον και Πιονγκγιάνγκ.

«Ο κίνδυνος είναι πολύ υψηλός, ιδίως λαμβάνοντας υπόψη τη ρητορική» που υιοθετούν οι δύο πλευρές, είπε ο Σεργκέι Λαβρόφ. «Δυστυχώς, η ρητορική της Ουάσιγκτον και της Πιονγκγιάνγκ αρχίζει τώρα να ξεφεύγει» επισήμανε ο ίδιος.

«Συνεχίζουμε να ελπίζουμε και να πιστεύουμε ότι η κοινή λογική θα υπερισχύσει» τόνισε ο Ρώσος υπουργός.

«Άμεσες απειλές χρήσης βίας διατυπώνονται… Η συζήτηση που βρίσκεται σε εξέλιξη στην Ουάσιγκτον είναι ότι πρέπει να υπάρξει προληπτικό πλήγμα εναντίον της Β.Κορέας, ενώ η Πιονγκγιάνγκ απειλεί να εξαπολύσει πυραυλικό πλήγμα εναντίον της αμερικανικής βάσης στο Γκουάμ. Αυτές οι απειλές συνεχίζονται αδιαλείπτως και μας προκαλούν μεγάλη ανησυχία».

«Δεν θα μπω στη διαδικασία να προβώ σε εικασίες σχετικά με το τί θα συμβεί "εάν". Θα κάνουμε τα πάντα για να αποτρέπουμε αυτό το "εάν"».

«Η πλευρά που είναι ισχυρότερη και εξυπνότερη» πρέπει να κάνει το πρώτο βήμα για την αποκλιμάκωση της κρίσης, τόνισε ο Λαβρόφ, σε ομιλία που εκφώνησε σε φόρουμ Ρώσων φοιτητών και μεταδόθηκε απευθείας από το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο.

Ο επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας ενθάρρυνε την Πιονγκγιάνγκ και την Ουάσιγκτον να προσυπογράψουν το σχέδιο που έχουν εκπονήσει από κοινού η Ρωσία και η Κίνα και το οποίο προβλέπει η Βόρεια Κορέα να αναστείλει τις δοκιμές πυραύλων και οι ΗΠΑ με τη Νότια Κορέα να επιβάλουν μορατόριουμ στις ευρείας κλίμακας στρατιωτικές ασκήσεις τους.

Πηγή: ΑΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL