Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
21 °C
19.5°C22.6°C
3 BF 41%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
18.0°C22.1°C
2 BF 39%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
19 °C
18.2°C21.0°C
3 BF 58%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.3°C20.8°C
4 BF 55%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.5°C20.9°C
2 BF 32%
ΗΠΑ: "Δεν υπάρχει αμφιβολία" για τα χημικά όπλα της Συρίας
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΗΠΑ: "Δεν υπάρχει αμφιβολία" για τα χημικά όπλα της Συρίας

Βέβαιος ότι το καθεστώς του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ παραβίασε τη διεθνή συμφωνία του 2013 για την καταστροφή του χημικού του οπλοστασίου εμφανίστηκε χθες ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας Τζιμ Μάτις κατά την επίσκεψή του στο Ισραήλ.

"Δεν μπορεί να υπάρξει αμφιβολία στο μυαλό της διεθνούς κοινότητας ότι η Συρία έχει διατηρήσει χημικά όπλα, παραβιάζοντας τις συμφωνίες της και τις δηλώσεις της ότι τα έχει καταστρέψει όλα. Δεν υπάρχει πλέον αμφιβολία" τόνισε ο Αμερικανός υπουργός από το Τελ Αβίβ.

Πρόσθεσε ότι πρόκειται για παραβίαση των αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ η οποία θα πρέπει "να αντιμετωπιστεί σε διπλωματικό επίπεδο" και σημείωσε ότι οι αμερικανικές πυραυλικές επιθέσεις στις αρχές του μήνα είχαν στόχο να προειδοποιήσουν το συριακό καθεστώς να μην χρησιμοποιήσει "ξανά" χημικά όπλα.

Την ίδια ώρα, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωνε ότι ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν και ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν θα συναντηθούν στις 3 Μαΐου στο Σότσι, το ρωσικό θέρετρο στη Μαύρη Θάλασσα, για να συζητήσουν την κατάσταση στη Συρία.

Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Φικρί Ισίκ δήλωνε παράλληλα ότι οι συνομιλίες των δύο χωρών για την αγορά του πυραυλικού αντιαεροπορικού συστήματος S-400 βρίσκονται πια σε "τελικό στάδιο". Πρόσθεσε πως οι χώρες του ΝΑΤΟ δεν έχουν παρουσιάσει μια "οικονομικά αποτελεσματική" προσφορά για ένα εναλλακτικό αμυντικό σύστημα.

Η Τουρκία, που αποτελεί μέλος του ΝΑΤΟ, ακύρωσε το 2015 προσφορά 3,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων για την αγορά αμυντικού συστήματος πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς την οποία είχε κατακυρώσει προσωρινά στην Κίνα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL