Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ ετοιμάζει μήνυση κατά του Τζούλιαν Ασάντζ

ASSOCCIATED PRESS

Σύμφωνα με το CNN, οι αμερικανικές αρχές έχουν βρει τρόπο να ασκήσουν δίωξη στον Ασάντζ για τη διαρροή ομοσπονδιακών εγγράφων το 2010 και για μία πρόσφατη δημοσίευση μυστικών αρχείων της CIA

Μήνυση κατά του ιδρυτή του ιστότοπου αποκαλύψεων WikiLeaks, Τζούλιαν Ασάντζ, ετοιμάζεται να καταθέσει το υπουργείο Δικαιοσύνης των Ηνωμένων Πολιτειών, σύμφωνα με μέσα ενημέρωσης που επικαλούνται ανώνυμες κυβερνητικές πηγές.

Συγκεκριμένα, το κανάλι CNN μετέδωσε χθες ότι οι αμερικανικές αρχές έχουν βρει τρόπο να ασκήσουν δίωξη στον Ασάντζ για τη διαρροή διαβαθμισμένων ομοσπονδιακών εγγράφων το 2010 και για μία πρόσφατη δημοσίευση μυστικών αρχείων της Κεντρικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (CIA) των ΗΠΑ.

Τον Νοέμβριο του 2010, το υπουργείο Δικαιοσύνης ξεκίνησε έρευνα σε πιθανά εγκλήματα που μπορεί να έχει διαπράξει ο Ασάντζ, και η έρευνα παρέμεινε ανοικτή.

Ο Ασάντζ αιτήθηκε άσυλο στην πρεσβεία του Ισημερινού (Εκουαδόρ) στο Λονδίνο το 2012 από φόβο ότι θα σταλεί στη Σουηδία, όπου του έχουν απαγγελθεί κατηγορίες σεξουαλικής επίθεσης και βιασμού.

Υπενθυμίζεται ότι τον Μάρτιο του 2016, η WikiLeaks δημοσίευσε πάνω από 8.700 διαβαθμισμένα έγγραφα της CIA τα οποία αποκάλυπταν τις τεχνικές κλοπής δεδομένων που χρησιμοποιούσε η υπηρεσία, και τα οποια καταλογραφούσαν σημαντικά τρωτά σημεία στα λειτουργικά της συστήματα. Την επόμενη της δημοσιοποίησης, ο Ασάντζ πρότεινε σε κατασκευαστές τεχνολογίας να τους βοηθήσει να μοιραστούν πληροφόρηση ώστε να επισκευάσουν τα σημεία αυτά που αναφέρονταν στη διαρροή των εγγράφων.

Ο Ασάντζ αρνείται κάθε κατηγορία εναντίον του, ισχυριζόμενος ότι είναι κατασκευασμένες από την αμερικανική κυβέρνηση ώστε να απελαθεί τελικά στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δείτε όλα τα σχόλια