Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αραιές νεφώσεις
18 °C
13.6°C19.8°C
2 BF 55%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
17 °C
14.6°C19.0°C
3 BF 56%
ΠΑΤΡΑ
Βροχοπτώσεις μέτριας έντασης
13 °C
12.7°C16.5°C
1 BF 89%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ασθενείς βροχοπτώσεις
18 °C
17.1°C19.1°C
5 BF 67%
ΛΑΡΙΣΑ
Αραιές νεφώσεις
15 °C
13.4°C14.9°C
3 BF 67%
Η Uber απέσυρε τα αυτο-οδηγούμενα ταξί έπειτα από ατύχημα
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Η Uber απέσυρε τα αυτο-οδηγούμενα ταξί έπειτα από ατύχημα

Τα αυτό-οδηγούμενα αυτοκίνητά της απέσυρε από την υπηρεσία του το Uber, μετά από ατύχημα που σημειώθηκε πρόσφατα στους δρόμους της Αριζόνα των ΗΠΑ.

Εικόνες που δημοσιεύτηκαν στο Διαδίκτυο δείχνουν το αυτοκίνητο να έχει γυρίσει στο πλάι, δίπλα σε ένα άλλο όχημα στο οποίο είχαν προκληθεί σοβαρές ζημιές. Όπως αναφέρει σε δημοσίευμά του το βρετανικό ειδησεογραφικό δίκτυο BBC, το αυτοκίνητο, ένα Volvo SUV, βρισκόταν στη λειτουργία αυτό-οδήγησης κατά τη στιγμή της συντριβής, η οποία σημειώθηκε την Παρασκευή. Όπως ανέφερε σε ανακοίνωσή της η εταιρεία παροχής υπηρεσιών μεταφοράς, κανείς από τους επιβαίνοντες στα οχήματα δεν τραυματίστηκε.

Εκπρόσωπος της αστυνομίας της περιοχής Τέμπε, δήλωσε ότι το περιστατικό συνέβη όταν ένα άλλο όχημα «απέτυχε να δώσει προτεραιότητα» στο αυτοκίνητο της Uber σε μια αριστερή στροφή.

«Υπήρχε οδηγός στο αυτοκίνητο. Δεν έχει γίνει σαφές ακόμα εάν είχε τον έλεγχο του αυτοκινήτου τη στιγμή της συντριβής», δήλωσε ο εκπρόσωπος.

Τα οχήματα της Uber διαθέτουν πάντα οδηγό, ο οποίος έχει τη δυνατότητα να αναλάβει τον έλεγχο του αυτοκινήτου ανά πάσα στιγμή. Μετά το περιστατικό η εταιρεία απέσυρε τα αυτό-οδηγούμενα οχήματά της από τους δρόμους της Αριζόνα.

Πηγή: ΑΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL