Live τώρα    
15°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
15 °C
12.5°C16.5°C
2 BF 59%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
12 °C
9.7°C13.1°C
2 BF 72%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
13 °C
8.0°C13.3°C
2 BF 71%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
12 °C
11.1°C13.6°C
2 BF 76%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
8 °C
7.9°C11.8°C
0 BF 81%
ΕΕ: Παράταση μέχρι τις 22/5 για το Brexit
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΕΕ: Παράταση μέχρι τις 22/5 για το Brexit

Παράταση μέχρι τις 22 Μαΐου προσανατολίζεται να δώσει η ΕΕ στη Βρετανία για το Brexit, σύμφωνα με προσχέδιο συμπερασμάτων το οποίο εξετάζουν οι «27», εφόσον όμως το βρετανικό κοινοβούλιο εγκρίνει τη Συμφωνία Αποχώρησης την επόμενη εβδομάδα.

Σημειώνεται ότι η συγκεκριμένη ημερομηνία είναι η τελευταία πριν τις Ευρωεκλογές. Σύμφωνα με διεθνή μέσα ενημέρωσης σε περίπτωση που δινόταν παράταση πέραν της 22/5 η Βρετανία θα έπρεπε να στήσει κάλπες για τις Ευρωεκλογές, ενδεχόμενο το οποίο σύμφωνα με την Κομισιόν «θα θέσει σε κίνδυνο τη νομιμότητα του νέου Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου με κίνδυνο η λειτουργία της ΕΕ να περιπέσει σε παράλυση διαρκείας»

«Η Ευρωπαϊκή Ένωση δεσμεύεται να συμφωνήσει, πριν τις 29 Μαρτίου 2019, να χορηγήσει παράταση μέχρι τις 22 Μαΐου, υπό τον όρο ότι η Συμφωνία Αποχώρησης θα εγκριθεί από τη Βουλή των Κοινοτήτων την επόμενη εβδομάδα», αναφέρεται στο κείμενο, σύμφωνα με το Reuters.

Στο ίδιος προσχέδιο αναφέρεται ότι «δεδομένου ότι το Ηνωμένο Βασίλειο δεν σκοπεύει να διεξάγει εκλογές για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, δεν είναι δυνατή οποιαδήποτε παράταση πέραν αυτής της ημερομηνίας».

Το κείμενο επαναλαμβάνει επίσης ότι η Συμφωνία Αποχώρησης δεν μπορεί να αποτελέσει αντικείμενο επαναδιαπραγμάτευσης. Οποιεσδήποτε μονομερείς δεσμεύσεις, δηλώσεις ή άλλες ενέργειες θα πρέπει να είναι συμβατές με τη Συμφωνία αυτή.

Συνέντευξη Τύπου αναμένεται να παραχωρήσει η αργότερα το βράδυ η Τ.Μέι.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL