Live τώρα    
16°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
16 °C
13.1°C17.0°C
3 BF 61%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
13 °C
11.4°C13.8°C
2 BF 71%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
10.4°C14.4°C
2 BF 69%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
13 °C
11.5°C14.1°C
2 BF 74%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
13 °C
12.9°C13.5°C
1 BF 75%
Βρετανία: Έντονες πιέσεις στη Μέι να καθυστερήσει το Brexit
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Βρετανία: Έντονες πιέσεις στη Μέι να καθυστερήσει το Brexit

Βρετανοί υπουργοί προειδοποίησαν την πρωθυπουργό Τερέζα Μέι ότι πρέπει να συμφωνήσει στην αναβολή του Brexit αν δεν υπάρξει συμφωνία με την ΕΕ για τους όρους αποχώρησης της Βρετανίας από το μπλοκ, απειλώντας ότι σε διαφορετική περίπτωση θα υπάρξει ανταρσία στο κοινοβούλιο την επόμενη εβδομάδα, ανέφερε σε άρθρο της η εφημερίδα The Sun.

Η υπουργός Εργασίας Άμπερ Ραντ, ο υπουργός Δικαιοσύνης Ντέβιντ Γκοκ, ο υπουργός Επιχειρηματικότητας Γκρεγκ Κλαρκ και ο υπουργός αρμόδιος για τη Σκωτία Ντέιβιντ Μάντελ επεσήμαναν στη Μέι ότι πρέπει να αποφύγει ένα Brexit χωρίς συμφωνία παρατείνοντας την ισχύ του άρθρου 50, επισημαίνει εφημερίδα.

Αν η Βρετανίδα πρωθυπουργός αρνηθεί, οι υπουργοί δήλωσαν ότι οι ίδιοι καθώς και 20 ακόμη μέλη της κυβέρνησης θα στηρίξουν το σχέδιο της βουλευτού των Εργατικών Ιβέτ Κούπερ να αναλάβει το κοινοβούλιο τον έλεγχο της διαδικασίας του Brexit.

Αυξημένος ο κίνδυνος για Brexit χωρίς συμφωνία, λέει ο Βρετανός υπ. Εσωτερικών

Ο υπουργός Εσωτερικών της Βρετανίας Σάτζιντ Τζάβιντ δήλωσε χθες Τετάρτη ότι ο κίνδυνος το Ηνωμένο Βασίλειο να αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση χωρίς συμφωνία έχει μεγεθυνθεί και πρόσθεσε πως αυτή η επιλογή δεν μπορεί να αφαιρεθεί από το τραπέζι.

«Δεν είναι δυνατόν» να αποκλειστεί το ενδεχόμενο να γίνει πραγματικότητα το λεγόμενο no-deal Brexit, είπε ο Τζάβιντ κατά τη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε σε εκπομπή του βρετανικού τηλεοπτικού δικτύου ITV.

Πηγή: ΑΜΠΕ- Reuters

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL