Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
18.9°C21.3°C
2 BF 43%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
15.2°C19.5°C
3 BF 50%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
17.0°C19.4°C
2 BF 63%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
18.8°C20.2°C
5 BF 52%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
17.3°C17.3°C
1 BF 47%
Όλοι οι άνθρωποι του Ρώσου πρέσβη...
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Όλοι οι άνθρωποι του Ρώσου πρέσβη...

Δεν λέει να υποχωρήσει ο ρωσικός "πονοκέφαλος" της κυβέρνησης Τραμπ. Μετά τον σύμβουλο Εθνικής Ασφαλείας Μάικ Φλιν, που εξαναγκάστηκε σε παραίτηση έπειτα από την αποκάλυψη για τις συνομιλίες που είχε με τον Ρώσο πρεσβευτή στην Ουάσιγκτον, ήλθε η σειρά του ίδιου του υπουργού Δικαιοσύνης Τζεφ Σέσιονς να βρεθεί στο επίκεντρο παρόμοιας υπόθεσης.

Η επικεφαλής των Δημοκρατικών στη Βουλή των Αντιπροσώπων Νάνσι Πελόζι ζήτησε την παραίτηση του Σέσιονς μετά από δημοσίευμα της εφημερίδας "Washington Post", σύμφωνα με το οποίο ο υπουργός Δικαιοσύνης του Τραμπ απέκρυψε δύο συνομιλίες που είχε το 2016 με τον πρεσβευτή της Ρωσίας στις ΗΠΑ Σεργκέι Κίσλιακ. Ταυτόχρονα, η Αμερικανική Ένωση Πολιτικών Δικαιωμάτων (ACLU) ζήτησε τη διεξαγωγή έρευνας για το κατά πόσον ο αξιωματούχος διέπραξε το αδίκημα της ψευδορκίας.

Όπως σημειώνει το δημοσίευμα της αμερικανικής εφημερίδας, ο Σέσιονς είχε συναντηθεί τον Ιούλιο και τον Σεπτέμβριο με τον Ρώσο πρεσβευτή στην Ουάσιγκτον Σεργκέι Κισλιάκ. Κατά την κατάθεσή του στο Κογκρέσο για την έγκριση του διορισμού του δεν αποκάλυψε τις συνομιλίες αυτές όταν ερωτήθηκε για το ενδεχόμενο να υπήρξαν επαφές μεταξύ στελεχών της ομάδας της προεκλογικής εκστρατείας του Ντόναλντ Τραμπ και Ρώσων αξιωματούχων.

Το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης καλείται τώρα μέσω του FBI να διερευνήσει κατά πόσον ο ίδιος ο επικεφαλής του έκανε κάτι επιλήψιμο. Σε μια προσπάθεια να δώσει απάντηση σε αυτό το παράδοξο, ο Σέσιονς -που αποκάλεσε τις κατηγορίες "απίστευτες" και "ψευδείς"- υποσχέθηκε να "αυτοεξαιρεθεί" από ενδεχόμενες έρευνες.

Έπειτα από όλα αυτά ήταν επόμενο ο Τραμπ να αναζητήσει παρηγοριά στο αμερικανικό χρηματιστήριο δίνοντας για μία ακόμη φορά συγχαρητήρια στον εαυτό του για την άνοδο - ρεκόρ του δείκτη Dow. "Από τις 8 Νοεμβρίου, την ημέρα των εκλογών, η χρηματιστηριακή αγορά έχει καταγράψει κέρδη 3,2 τρισ. δολ. και η καταναλωτική εμπιστοσύνη είναι σε υψηλό 15 ετών. Θέσεις εργασίας!" ανέφερε στο μήνυμά του στο Twitter, χωρίς βέβαια να μπει στον κόπο να εξηγήσει γιατί η άνοδος της χρηματιστηριακής αξίας ορισμένων εταιρειών συνεπάγεται τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL