Live τώρα    
16°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
16 °C
13.1°C17.0°C
3 BF 61%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
13 °C
11.4°C13.8°C
2 BF 71%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
10.4°C14.4°C
2 BF 69%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
13 °C
11.5°C14.1°C
2 BF 74%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
13 °C
12.9°C13.5°C
1 BF 75%
Frau Merkel, η Μαφία περιμένει τα Ευρωομόλογα, λέει η Die Welt – Αίσχος, απαντά o Ντι Μάιο
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Frau Merkel, η Μαφία περιμένει τα Ευρωομόλογα, λέει η Die Welt – Αίσχος, απαντά o Ντι Μάιο

Του Αργύρη Παναγόπουλου

Η γερμανική εφημερίδα Die Welt με σημερινό άρθρο της υποστηρίζει ότι «η Μαφία περιμένει την ευρωπαϊκή βοήθεια», γεγονός που οδήγησε σε μια έκρηξη οργής και αντιδράσεων από την Ιταλία, τη στιγμή μάλιστα που συνεδριάζει το Eurogroup για το επίμαχο ατό θέμα. Το επίμαχο μάλιστα άρθρο της Die Welt έχει τίτλο: «Frau Merkel να είσαι αμετάκλητη».

Το ρατσιστικό δημοσίευμα με στερεότυπα άλλων δεκαετιών της Die Welt υποστηρίζει ότι «οι πόροι θα πρέπει να δοθούν μόνο για το σύστημα Υγείας και όχι για την κοινωνική ή δημοσιονομική πολιτική. Και φυσικά οι Ιταλοί θα πρέπει να ελέγχονται».

Η Die Welt ζητάει μάλιστα από τη καγκελάριο Μέρκελ να μην κάνει πίσω ούτε κατά τη σημερινή συνεδρίαση του Eurogroup, αλλά ούτε και στην επόμενη συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου. Στην Ιταλία «η Μαφία είναι ισχυρή και τώρα περιμένει τη νέα χρηματοδότηση σαν βροχή από τις Βρυξέλλες», συνεχίζει η Die Welt, προειδοποιώντας ότι «η αλληλεγγύη είναι ένα σημαντικό στοιχείο της Ευρώπης», αλλά «η εθνική κυριαρχία απέναντι στους ψηφοφόρους είναι κεντρικό θέμα» και «αυτή η αλληλεγγύη δεν μπορεί να είναι χωρίς όρια και ελέγχους».

«Ένα ντροπιαστικό και απαράδεκτο δημοσίευμα», απάντησε από τη Ρώμη ο Ντι Μάιο, υπογραμμίζοντας ότι «η Ιταλία κλαίει σήμερα τους νεκρούς της από τον κορωνοϊό, αλλά κλαίει και για τα θύματα της Μαφίας. Δεν θέλω να κάνω πολεμική, αλλά αυτή τη στιγμή κάνουν σχόλια αυτού του είδους».

«Είναι απαράδεκτο τη στιγμή που η Ιταλία ζητά να μπορεί να δαπανήσει όλους τους απαραίτητους πόρους για να βοηθήσει τους πολίτες, τους επιχειρηματίες, τους εργαζόμενους, τους άνεργους, τους νέους και τους λιγότερο νέους γίνονται σχόλια αυτού του είδους», συμπλήρωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Ιταλίας.  

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ιταλίας Λουίτζι Ντι Μάιο επιτέθηκε στη γερμανική συντηρητική εφημερίδα και ζήτησε από το Βερολίνο να κρατήσει επισήμως αποστάσεις από το δημοσίευμα.

«Οι τόνοι είναι ντροπιαστικοί. Το Βερολίνο πρέπει να διαχωρίσει τη θέση του», τόνισε ο Ντι Μάιο.   

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL