Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Ρέντσι: Αν δεν αλλάξει ο νόμος για την παραγραφή των αδικημάτων θα καταθέσουμε πρόταση μομφής

Ο Ιταλός πρώην πρωθυπουργός Ματτέο Ρέντσι, σε συνέντευξή του στην δημόσια τηλεόραση Rai "άνοιξε τα χαρτιά του" σχετικά με το πώς εννοεί να κινηθεί στο άμεσο μέλλον

Όπως τόνισε, αν μέχρι το καθολικό Πάσχα δεν αλλάξει ο νέος νόμος που περιορίζει αυστηρά την δυνατότητα παραγραφής των αδικημάτων, το κόμμα του, Ζωντανή Ιταλία, πρόκειται να καταθέσει πρόταση μομφής κατά του υπουργού δικαιοσύνης Αλφόνσο Μποναφέντε, ο οποίος ανήκει στα Πέντε Αστέρα.

Προς το παρόν, δηλαδή, ο Ρέντσι δεν σταματά να στηρίζει την κυβέρνηση του Τζουζέπε Κόντε στο κοινοβούλιο, αλλά δίνει «πολιτική παράταση ζωής» περίπου έντεκα εβδομάδων.

Παράλληλα, ο Ιταλός πρώην πρωθυπουργός ανακοίνωσε ότι το κόμμα του θα ξεκινήσει να μαζεύει υπογραφές για να ζητήσει την απευθείας εκλογή του πρωθυπουργού της χώρας, με βασικής σημασίας αλλαγή του πολιτικού συστήματος. Η ιδέα του προβλέπει την εκλογή ενός προσώπου «το οποίο θα είναι, ουσιαστικά, ο δήμαρχος όλης της Ιταλίας».

Ο Ματτέο Ρέντσι, μιλώντας στη Rai τόνισε επίσης ότι «κάποιοι επιχείρησαν να τον διώξουν από την κυβερνητική πλειοψηφία, προσπαθώντας να αντικαταστήσουν τις ψήφους του κόμματός του με εκείνες ορισμένων "υπεύθυνων" βουλευτών και γερουσιαστών του μεσαίου χώρου».

«Δεν βρίσκουμε τίποτα το κακό σε αυτή την προσπάθεια, αλλά την επόμενη φορά, οι εμπνευστές της καλό θα ήταν να σταθούν ικανοί να τα καταφέρουν», συμπλήρωσε με νόημα.

Ο επικεφαλής της Ζωντανής Ιταλίας, τέλος, ζήτησε την κατάργηση του μέτρου που εγκρίθηκε από την προηγούμενη κυβέρνηση, της Λέγκα και των Πέντε Αστέρων, και προβλέπει την παροχή «κοινωνικού εισοδήματος» σε όσους βρίσκονται σε αναζήτηση εργασίας και δέχονται να παρακολουθήσουν σεμινάρια επαγγελματικής κατάρτισης, ή έχουν χαμηλό οικογενειακό εισόδημα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Πού αλλού γίνονται αυτά;

Μετά από δύο εβδομάδες καραντίνας, η κατάσταση που διαμορφώνεται είναι η εξής: Πρώτον, η δημόσια Υγεία δοκιμάζεται από ελλείψεις προσωπικού, υλικού και εξοπλισμού ασφάλειας. Μέχρι τώρα η κυβέρνηση έχει εξασφαλίσει μόνο τον εφοδιασμό της σε χειροκροτήματα.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις