Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Γ. Κατρούγκαλος: Θεατρική η αποχώρηση του Γ. Κουμουτσάκου

Eurokinissi

«Η ΝΔ θέλει να προκαλέσει κλίμα έντασης χωρίς να προβάλλει τις θέσεις της», σημείωσε ο κ. Κατρούγκαλος, και τόνισε ότι την τακτική της δεν ακολούθησε κανένα άλλο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης

Τους προσχηματικούς λόγους της αποχώρησης της Νέας Δημοκρατίας από τη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής που βρισκόταν νωρίτερα σήμερα εξέλιξη στο υπ. Εξωτερικών με θέμα τη σύσταση του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας τόνισε μιλώντας Στο Κόκκινο ο αναπληρωτής υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, Γιώργος Κατρούγκαλος, ο οποίος στον Γιώργο Τραπεζιώτη εξήγησε ότι ήταν θεατρική η αποχώρηση του Γιώργου Κουμουτσάκου.

Η Νέα Δημοκρατία θέλει να προκαλέσει κλίμα έντασης χωρίς να προβάλλει τις θέσεις της, σημείωσε ο κ. Κατρούγκαλος, και τόνισε ότι την τακτική της δεν ακολούθησε κανένα άλλο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ως δικαιολογία ο κ. Κουμουτσάκος χρησιμοποίησε την επίκληση του γεγονότος ότι στην ημερήσια διάταξη δεν προβλεπόταν ενημέρωση για τα τρέχοντα θέματα εξωτερικής πολιτικής, μολονότι παρόμοια ενημέρωση έχει γίνει από τον κ. Κοτζιά πολλές φορές και στο Εθνικό Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής και στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής.

Ο κ. Κατρούγκαλος αναφορικά με την ομιλία του πρωθυπουργού στο Στρασβούργο χθες τόνισε αυτή δεν ήταν - όπως κάποιοι λένε - μια εξαγωγή της πολιτικής κρίσης και της έντασης που υπάρχει με την αντιπολίτευση στο εσωτερικό της χώρας, αλλά ακριβώς το αντίθετο. Επισήμανε ότι όποιος παρακολούθησε ολόκληρη τη διαδικασία μπορεί να καταλάβει την ιδιαίτερη αναβάθμιση του κύρους της Ελλάδας και της προσωπικής ακτινοβολίας του πρωθυπουργού με αφορμή δύο γεγονότα την έξοδο της χώρας από τα μνημόνια και τη συμφωνία των Πρεσπών.

Ο κ. Κατρούγκαλος σημείωσε ότι δεν πρέπει ούτε να υποτιμάμε, ούτε να υπερτιμάμε την άνοδο της ακροδεξιάς, «καθώς δεν είναι πλειοψηφική» και πως ο κ. Τσίπρας ανάφερε πως πράγματι η νέοακροδεξιά αποτελεί ανερχόμενη δύναμη στην Ευρώπη, «δεν πρέπει όμως να ξεχνάμε ότι αυτό που τρέφει την άνοδο της είναι ακριβώς ο νεοφιλελευθερισμός και η λιτότητα που απογοητεύει κομμάτια της μεσαίας τάξης, τα φτωχοποιεί και τα στρέφει να αναζητούν ψεύτικες λύσεις στο πρόσωπο αυτών των ψευδοσωτήρων» σημείωσε ο αν. υπουργός.

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Δεν θα γυρίσουμε πίσω

Όσο πλησιάζουμε προς τις εκλογικές αναμετρήσεις, υπάρχει η ανάγκη να συνειδητοποιήσει ο κόσμος της Αριστεράς κάποια πολύ βασικά πράγματα. Το πρώτο: η κυβέρνηση έφτασε ώς εδώ δίνοντας την πιο δύσκολη...

Δειτε ολοκληρο το αρθρο