Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Εκδικάζεται η υπόθεση της Άννας - Θύμα ακραίου μπούλινγκ επειδή είναι τρανς

Κατηγορούμενος στη δίκη είναι ο διευθυντής του σχολείου στο οποίο φοίτησε η Άννα Πήλιου, για απειλές, εξύβριση και διακρίσεις

Για αύριο, Τετάρτη, έχει οριστεί η εκδίκαση της υπόθεσης της Άννας Πήλιου, μιας τρανς γυναίκας που ως μαθήτρια είχε πέσει θύμα ακραίου μπούλινγκ και ρατσιστικών συμπεριφορών.

Όπως η ίδια αναφέρει, οι κακοποιητικές συμπεριφορές που δεχόταν είχαν ως αποτέλεσμα να απειληθεί ακόμα και η ζωή της, καθώς μία φορά συμμαθητές της έφτασαν στο σημείο να την περιλούσουν με εύφλεκτο υγρό και να προσπαθήσουν να την κάψουν.

Κατηγορούμενος στη δίκη είναι ο διευθυντής του σχολείου στο οποίο φοίτησε η Άννα Πήλιου, για απειλές, εξύβριση και διακρίσεις.

Στις 09:00 το πρωί της Τετάρτης διοργανώνεται συγκέντρωση συμπαράστασης στην Άννα, στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων. Σχετικό κάλεσμα υπάρχει και μέσω του Facebook.

Η τρανσφοβική βία που η Άννα αντιμετώπισε δεν είναι μεμονωμένο περιστατικό: "Τα τρανσφοβικά σχόλια αποτελούν μια κατηγορία που δεν εκλείπει από το ελληνικό σχολικό κλίμα.

Συγκεκριμένα, το 74,4% των μαθητών και μαθητριών δηλώνει ότι ακούει τρανσφοβικά σχόλια έστω και σπάνια, ενώ το 18,3% δηλώνει ότι αυτά τα σχόλια γίνονται συχνά ή πολύ συχνά. […] Σύμφωνα με μελέτη του Οργανισμού Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η Ελλάδα βρίσκεται στις χώρες στις οποίες είναι λιγότερο πιθανό τα τρανς άτομα να βιώνουν θετική ατμόσφαιρα στο σχολείο.

Χαρακτηριστική είναι η αναφορά στην Ετήσια έκθεση 2017 της Ελληνικής ανεξάρτητης αρχής Συνήγορου του Πολίτη ότι “Έλλειμμα ενημέρωσης διαπιστώνεται στα σχολεία στο θέμα της αποδοχής της ταυτότητας φύλου διεμφυλικών μαθητών/τριών.”

Πηγή: avmag.gr

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Πού αλλού γίνονται αυτά;

Μετά από δύο εβδομάδες καραντίνας, η κατάσταση που διαμορφώνεται είναι η εξής: Πρώτον, η δημόσια Υγεία δοκιμάζεται από ελλείψεις προσωπικού, υλικού και εξοπλισμού ασφάλειας. Μέχρι τώρα η κυβέρνηση έχει εξασφαλίσει μόνο τον εφοδιασμό της σε χειροκροτήματα.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις