Live τώρα    
16°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
13.9°C17.0°C
3 BF 66%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αραιές νεφώσεις
15 °C
13.1°C16.0°C
1 BF 80%
ΠΑΤΡΑ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
16.0°C17.7°C
3 BF 62%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ασθενείς βροχοπτώσεις
16 °C
15.8°C17.1°C
4 BF 85%
ΛΑΡΙΣΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
13.5°C13.9°C
0 BF 100%
ΚΚΕ: Λευκό ή άκυρο στον β' γύρο...
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΚΚΕ: Λευκό ή άκυρο στον β' γύρο...

Λευκό ή άκυρο προτείνει στους οπαδούς του το ΚΚΕ για τον δεύτερο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών «όπου έχουν περάσει εκπρόσωποι του νέου διπολισμού και των συνοδοιπόρων του». Παράλληλα, το ΚΚΕ καλεί τους οπαδούς του να δώσουν τη μάχη του δεύτερου γύρου στους πέντε δήμους όπου οι δήμαρχοι που προέρχονται από το ΚΚΕ διεκδικούν την επανεκλογή τους. Το ΚΚΕ ευχαρίστησε τους πολίτες που στήριξαν τα ψηφοδέλτιά του και κάλεσε όσους «δίστασαν να κάνουν το βήμα» να στηρίξουν το κόμμα στις εθνικές εκλογές ισχυροποιώντας το στο λαϊκό κίνημα και τη Βουλή.

Το ΚΚΕ χαρακτήρισε «δικαιολογημένη» τη λαϊκή δυσαρέσκεια απέναντι στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, σημείωσε όμως ότι «δεν είναι, ωστόσο, θετικό το γεγονός ότι ένας κόσμος στρέφεται σε παλιότερες δοκιμασμένες κι αποτυχημένες επιλογές, όπως η Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ / ΚΙΝ.ΑΛΛ.». Το ΚΚΕ παραδέχτηκε ότι «συνολικά, παρά τις όποιες θετικές διεργασίες, εκφράζεται τάση συντηρητικοποίησης της ελληνικής κοινωνίας», αποδίδοντας την ευθύνη γι’ αυτό στην Ν.Δ. που «επένδυσε ανοιχτά στον συντηρητισμό, τον εθνικισμό, σε αντιδραστικές θέσεις», αλλά και στον ΣΥΡΙΖΑ που «προσπάθησε να ντύσει μια βάρβαρη, αντιλαϊκή πολιτική με τον μανδύα της 'προόδου'».

Ο λαός να πετάξει τη Χρυσή Αυγή έξω από τη Βουλή

Το ΚΚΕ πρόσθεσε ακόμα ότι «η υποχώρηση της Χρυσής Αυγής και σε ψήφους και σε ποσοστά, πρέπει να συνεχιστεί ακόμα περισσότερο μπροστά στις εθνικές εκλογές, ώστε ο ελληνικός λαός να πετάξει έξω από τη Βουλή το ναζιστικό δολοφονικό συνονθύλευμα».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL