Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Χλιαρή παρέμβαση Κ. Καραμανλή για τη Συμφωνία των Πρεσπών

Eurokinissi

Αποφεύγει να σχολιάσει την Συμφωνία και στέκεται στην κριτική του κόμματός του, την οποία χαρακτηρίζει ισχυρή και πλήρως τεκμηριωμένη - Καμία αναφορά στον Κ. Μητσοτάκη

Η πολυαναμενόμενη από την ηγεσία της ΝΔ δήλωση του Κώστα Καραμανλή για τη Συμφωνία των Πρεσπών ήρθε, αλλά μάλλον μπορεί να χαρακτηριστεί ως χλιαρή.

Ο πρώην πρωθυπουργός αποφεύγει να σχολιάσει την Συμφωνία και στέκεται στην κριτική του κόμματός του, την οποία χαρακτηρίζει ισχυρή και πλήρως τεκμηριωμένη. Παράλληλα αποφεύγει να αναφερθεί στον Κυριάκο Μητσοτάκη, κάνοντας αναφορά μόνο στην Ντόρα Μπακογιάννη, υπουργό Εξωτερικών της κυβέρνησής του.

Αναλυτικά η δήλωση του Κώστα Καραμανλή στο ΑΠΕ- ΜΠΕ:

«Όπως έχω ήδη επισημάνει, η κα Μπακογιάννη έχει περιγράψει με ακρίβεια την πολιτική της τότε κυβέρνησης, που οδήγησε στην απόφαση της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ στο Βουκουρέστι. Απόφαση που προσέφερε ένα ιδιαίτερα αποτελεσματικό διαπραγματευτικό πλεονέκτημα στη Χώρα μας, το οποίο δυστυχώς δεν αξιοποιήθηκε όπως έπρεπε.

Η κριτική της Νέας Δημοκρατίας για την προκείμενη συμφωνία είναι ισχυρή και πλήρως τεκμηριωμένη. Ιδίως μάλιστα όταν η όλη διαπραγμάτευση έγινε υπό όρους αδικαιολόγητης βιασύνης και όταν, προφανώς, άλλοι είναι εκείνοι που επείγονται για την διευθέτηση του θέματος. Οπωσδήποτε όμως όχι η Ελλάδα.

Τέλος, όφειλε η κυβέρνηση να σεβαστεί την ευαισθησία και να αφουγκραστεί τις εύλογες ανησυχίες της μεγάλης πλειοψηφίας των πολιτών, αλλά και να διαμορφώσει με δική της πρωτοβουλία συνθήκες στοιχειώδους εθνικής συνεννόησης. Δεν είναι επιτρεπτό εθνικά θέματα τέτοιας σημασίας να οδηγούν σε οξύτητα που ευνοεί διχαστικό κλίμα».

Δείτε όλα τα σχόλια