Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
15.6°C18.8°C
2 BF 51%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
15 °C
13.0°C16.0°C
3 BF 64%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
13.2°C17.1°C
2 BF 67%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
16.5°C19.1°C
2 BF 58%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
13 °C
12.9°C15.7°C
0 BF 62%
Στήριξη Π. Καμμένου σε πρόταση μομφής της Ν.Δ.
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Στήριξη Π. Καμμένου σε πρόταση μομφής της Ν.Δ.

Τη στήριξή του σε ενδεχόμενη πρόταση μομφής της Ν.Δ. στην κυβέρνηση, εφόσον αφορά τη συμφωνία των Πρεσπών προανήγγειλε ο πρόεδρος των ΑΝ.ΕΛΛ. Πάνος Καμμένος την ώρα που σταδιακά στρέφει τα βέλη της κριτικής του προς το πρόσωπο του πρωθυπουργού.

Παράλληλα ο Π. Καμμένος συνέχισε τις επαφές για τη συγκρότηση «πατριωτικού» μετώπου ενόψει των εκλογών και συναντήθηκε με τον πρώην στενό συνεργάτη του Αντώνη Σαμαρά Τάκη Μπαλτάκο, συνιδρυτή της Δύναμης Ελληνισμού μαζί με τον Δημήτρη Καμμένο, ο οποίος υποστήριξε ότι η Ελλάδα χρειάζεται ένα κόμμα με «αμιγώς δεξιό χαρακτήρα».

Μετά τη συνάντησή του με τον Τ. Μπαλτάκο, ο Π. Καμμένος επανέλαβε την έκκλησή του προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη για από κοινού πρόταση μομφής αν δεσμευτεί για λύση του “Μακεδονικού” χωρίς τον όρο «Μακεδονία» προσθέτοντας ότι «αν αυτό δεν γίνει, θα πρέπει να δω το κείμενο της πρότασης δυσπιστίας και τί αφορά ακριβώς».

Ο Π. Καμμένος σημείωσε ότι «αν η πρόταση δυσπιστίας αφορά τη συμφωνία των Πρεσπών, δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι θα την ψηφίσουμε» προσθέτοντας ότι «θα κάνουμε τα πάντα ώστε να μπλοκάρουμε τη συμφωνία».

Παράλληλα ο Π. Καμμένος μέσω Twitter εξέφρασε εκ νέου την πικρία του για τη στάση του Αλέξη Τσίπρα κατηγορώντας τον ότι «αφού παραβίασε τον λόγο του δύο φορές για τις Πρέσπες, που γνώριζε ότι ήταν ‘κόκκινη γραμμή’, δεν δίστασε να εξαγοράσει βουλευτές μας με αντίτιμο καρέκλα και ψήφο και, το έσχατο, στελέχη μας που κρατά στην κυβέρνηση».

Ο Π. Καμμένος πρόσθεσε ότι «η πικρία δεν είναι προς αυτούς που αρνούνται να παραιτηθούν, αλλά προς τον Αλέξη, που τους διατηρεί στα πόστα τους...».

Ο Π. Καμμένος άφησε επίσης υπονοούμενα για το ζήτημα της πάταξης της διαφθοράς και διαπλοκής από την κυβέρνηση ισχυριζόμενος ότι «το ποιοι τα έχουν βρει με τη διαπλοκή φαίνεται από την πορεία των υποθέσεων που έπρεπε να είχαν οδηγήσει πολλούς στη φυλακή», ενώ συμπλήρωσε ότι «τώρα όμως θα μιλήσω εγώ...».

Σκανδαλολογία κατά Κουντουρά!

Ο Π. Καμμένος άρχισε να υιοθετεί και μια τακτική σκανδαλολογίας στρεφόμενος εναντίον πρώην στελεχών των ΑΝ.ΕΛ. που παρέμειναν στην κυβέρνηση, με πρώτο «θύμα» την υπουργό Τουρισμού Έλενα Κουντουρά. Ο Π. Καμμένος μαζί με τον νεοεισελθόντα στους ΑΝ.ΕΛΛ. Αριστείδη Φωκά κατέθεσαν ερώτηση και αίτηση κατάθεσης εγγράφων για τα πεπραγμένα της Έλ. Κουντουρά.

Οι δύο βουλευτές ρωτούν για το αν υπάρχουν συμβάσεις για την προβολή της Ελλάδας στο εξωτερικό, με ποιες εταιρείες έχουν συναφθεί οι συμβάσεις αυτές και ποια ποσά έχουν διατεθεί από το υπουργείο Τουρισμού και τους εποπτευόμενους από αυτούς φορείς.

Ο Π. Καμμένος και ο Αρ. Φωκάς ζητούν επίσης να πληροφορηθούν αν υφίσταται σύμβαση του υπουργείου Τουρισμού για την ψηφιοποίησή του με το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, καθώς και όλα τα στοιχεία για τον σχετικό διαγωνισμό. Ζητούν ακόμα να κατατεθούν όλες οι δαπάνες που πραγματοποιήθηκαν για το «Έτος Πολιτισμού Ρωσίας» και τα σχετικά παραστατικά, αλλά και την κατάθεση του βιογραφικού των σπουδών της αντιπροέδρου του ΕΟΤ Αγγελικής Χονδροματίδου. Η ερώτηση απευθύνεται στην Έλ. Κουντουρα, αλλά και στους υπουργούς Ψηφιακής Πολιτικής Νίκο Παππά και υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο.

Παράλληλα, ο Π. Καμμένος ανέβασε στο Twitter ένα ειρωνικό σκίτσο που δείχνει την Έλ. Κουντουρά ως εξουθενωμένη τουρίστρια και τον Αλ. Τσίπρα να της δείχνει ένα δρόμο για «rooms to let» που οδηγεί στο... Μέγαρο Μαξίμου. Το σκίτσο συνοδεύεται από τη φράση «και νέα αύξηση του τουρισμού τον Ιανουάριο!»

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL