Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
15.6°C18.8°C
2 BF 51%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
15 °C
13.0°C16.0°C
3 BF 64%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
13.2°C17.1°C
2 BF 67%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
16.5°C19.1°C
2 BF 58%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
13 °C
12.9°C15.7°C
0 BF 62%
Κ. Δουζίνας: Η πλειοψηφία υπέρ της Συμφωνίας των Πρεσπών θα είναι μεγαλύτερη από 151
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Κ. Δουζίνας: Η πλειοψηφία υπέρ της Συμφωνίας των Πρεσπών θα είναι μεγαλύτερη από 151

Τη βεβαιότητα του ότι η Συμφωνία των Πρεσπών όχι μόνο θα υπερψηφιστεί από τη Βουλή αλλά ότι η πλειοψηφία ενδεχομένως να φτάσει και τους 154 ψήφους τόνισε μεταξύ άλλων μιλώντας Στο Κόκκινο ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Δουζίνας, για όσα διαδικαστικά αναμένεται να γίνουν πριν φτάσει η Συμφωνία των Πρεσπών για ψήφιση στην Ολομέλεια, καθώς είναι και προεδρεύων στη Διαρκή Επιτροπή Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής.

Ο κ. Δουζίνας επισήμανε ότι η δουλειά της επιτροπής είναι να επεξεργαστεί το νομοσχέδιο, καθώς στο δικό μας συνταγματικό σύστημα το κοινοβούλιο νομοθετεί και όχι οι επιτροπές. Οι 300 βουλευτές θα αποφασίσουν.

«Η κατάσταση είναι απολύτως καθαρή στο άρθρο 91 του κανονισμού της Βουλής λέγεται σαφώς ότι οι επιτροπές, εν προκειμένου και η δική μας επιτροπή, μπορεί να συζητήσει και να ψηφίσει, να αποδεχτεί ή να απορρίψει νομοσχέδια. Εξίσου το άρθρο 32 του κανονισμού της Βουλής λέει πάρα πολύ καθαρά ότι κάθε μια από τις διαρκείς επιτροπές μπορεί να συζητεί και να ψηφίσει νομοσχέδια» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Δουζίνας χαρακτήρισε τη Συμφωνία των Πρεσπών για τη διεθνή θέση της χώρας μας ως «ένα κομβικό κατόρθωμα και θα προσδιορίσει και το μέλλον της Ελλάδας και στην περιοχή εδώ στα Βαλκάνια και στην Ευρώπη αλλά και στον κόσμο».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL