Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Αλ. Τσίπρας: Ψήφος εμπιστοσύνης έως τον Οκτώβριο

Με 151 "ναι" - 148 "όχι"

Μήνυμα εκλογών τον Οκτώβριο έστειλε ο Αλέξης Τσίπρας αμέσως μετά την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης. "Η Βουλή έδωσε ψήφο εμπιστοσύνης στη σταθερότητα, στην προσπάθεια ανάκτησης της διεθνούς αξιοπιστίας της χώρας, σε μία κυβέρνηση που έχει ήδη αλλάξει την εικόνα της χώρας και που θα συνεχίσει μέχρι την ολοκλήρωση της συνταγματικά κατοχυρωμένης θητείας της με μοναδικό γνώμονα τις ανάγκες και τα συμφέροντα του ελληνικού λαού, τις ανάγκες και τα συμφέροντα της Ελλάδας των πολλών" τόνισε.

Ψήφο εμπιστοσύνης έδωσαν 151 (οι 145 του ΣΥΡΙΖΑ και οι Σπ. Δανέλλης, Κ. Παπακώστα, Θ. Παπαχριστόπουλος, Έλ. Κουντουρά, Κ. Ζουράρις, Β. Κόκκαλης) έναντι 148. Προσμετρήθηκαν οι θετικές επιστολικές ψήφοι της Έλενας Κουντουρά και του Βασίλη Κόκκαλη, αλλά όχι εκείνη του βουλευτή της Ν.Δ. Γιώργου Κασαπίδη που απουσίασε επειδή έχει σπάσει το πόδι του.

Χωρίς κομματική πειθαρχία το ΚΙΝ.ΑΛΛ.

Η Φώφη Γεννηματά είπε στο περιστύλιο ότι δεν θα βάλει κομματική πειθαρχία για τις Πρέσπες απελευθερώνοντας τους βουλευτές της. Ερωτηθείσα εάν θα προχωρήσει σε διαγραφές όσων υπερψηφίσουν τη συμφωνία, απάντησε: «Αυτό θα το δούμε. Πάντως, όσα ακούγονται για δύο ή τρεις διαρροές δεν ισχύουν».

Δείτε όλα τα σχόλια