Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Δ. Παπαδημούλης: Φόβος της ΝΔ απέναντι στον πολιτικό αντίπαλο

Eurokinissi

Ο . Παπαδημούλης εξέφρασε την πεποίθησή του ότι οι επόμενες εκλογές θα είναι ντέρμπι, με τον ΣΥΡΙΖΑ να έχει τις μεγαλύτερες πιθανότητες να είναι ο νικητής

«Η ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στη Θεσσαλονίκη ήταν εφ’ όλης της ύλης και έδωσε τους άξονες του προγράμματος, με το οποίο ο ΣΥΡΙΖΑ θα διεκδικήσει τη νίκη στις επόμενες εκλογές και τη διακυβέρνηση της χώρας την επόμενη τετραετία» δήλωσε ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επικεφαλής της ευρωομάδας ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης.

Σε ό,τι αφορά στο συνέδριο της ΝΔ, σημείωσε ότι «είναι η πρώτη φορά που η ΝΔ δεν κάλεσε τον ΣΥΡΙΖΑ. Αυτή η απόφασή της δείχνει δεξιά στροφή και έναν φόβο απέναντι στον πολιτικό αντίπαλο. Ο Κυρ. Μητσοτάκης έδειξε ότι παραπέμπει στις καλένδες ένα debate με τον Αλ. Τσίπρα.

Στις ομιλίες που έγιναν στο συνέδριο της ΝΔ εκφράστηκε ένας λόγος πολύ πιο «δεξιός» από αυτόν που ξέραμε. Τον τόνο έδωσε ο Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος μίλησε ως η ακροδεξιά πτέρυγα της ΕΡΕ του 1960, ενώ ο Κυριάκος Μητσοτάκης «σύρθηκε» από την τριάδα Σαμαρά - Γεωργιάδη - Βορίδη» τόνισε ο Δ. Παπαδημούλης μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα.

«Προκαλώ τον Κυρ. Μητσοτάκη, τον Επίτροπο Αβραμόπουλο και την κα Σπυράκη να μου πουν έστω κι έναν ηγέτη στην Ευρώπη -συμπεριλαμβανομένου και του ΕΛΚ- που να συμφωνεί με τις θέσεις της ΝΔ σε ό,τι αφορά στη συμφωνία των Πρεσπών» σημείωσε σχετικά με τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Αναφερόμενος στην βομβιστική επιθεση στον ΣΚΑΪ, έκανε λόγο για απαράδεκτη, ακραία και απολύτως καταδικαστέα ενέργεια, τονίζοντας ότι η κοινωνία ζητά επιτέλους να βρεθούν και να τιμωρηθούν οι ένοχοι τέτοιων ενεργειών. «Αν διαφωνεί κάποιος με τις ιδέες που προβάλει ο ΣΚΑΪ, ο χειρότερος τρόπος για να το εκφράσει είναι βάζοντας βόμβες έξω από έναν τηλεοπτικό σταθμό. Αυτά δεν έχουν καμία σχέση με τη δημοκρατία, αντιθέτως τη ροκανίζουν. Ευτυχώς η δημοκρατία μας είναι αρκετά ισχυρή, αλλά οι πολίτες απαιτούν από τις Αρχές να είναι αποτελεσματικότερες στην δίωξη πάσης μορφής εγκλήματος».

Τέλος, ο Δ. Παπαδημούλης εξέφρασε την πεποίθησή του ότι οι επόμενες εκλογές θα είναι ντέρμπι, με τον ΣΥΡΙΖΑ να έχει τις μεγαλύτερες πιθανότητες να είναι ο νικητής.

Δείτε όλα τα σχόλια