Live τώρα    
24°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
24 °C
21.9°C25.7°C
3 BF 41%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
20.8°C24.0°C
3 BF 60%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
23 °C
20.0°C23.7°C
1 BF 75%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.3°C21.6°C
2 BF 64%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
24 °C
23.9°C24.6°C
3 BF 46%
Μήνυμα Κοτζιά στην ΠΓΔΜ: / Μήνυμα Κοτζιά στην ΠΓΔΜ: Δεν υπάρχει λύση χωρίς την αποδοχή της συμφωνίας των Πρεσπών
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Μήνυμα Κοτζιά στην ΠΓΔΜ: / Μήνυμα Κοτζιά στην ΠΓΔΜ: Δεν υπάρχει λύση χωρίς την αποδοχή της συμφωνίας των Πρεσπών

Την άποψη ότι μοναδική λύση στο ζήτημα της ονομασίας στην ΠΓΔΜ αποτελεί η αποδοχή της συμφωνίας των Πρεσπών εξέφρασε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς κατά την παρέμβασή του στη χθεσινή συζήτηση για το θέμα, στο πλαίσιο του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων που πραγματοποιήθηκε στο Λουξεμβούργο.

“Εξήγησα ότι πρέπει να γίνει κατανοητό στα Σκόπια ότι δεν υπάρχει ουδεμία λύση χωρίς την αποδοχή της συμφωνίας των Πρεσπών και ότι δεν είναι δυνατόν να γίνει αυτό που λένε οι δύο αντιπολιτεύσεις στην Ελλάδα και στην ΠΓΔΜ, ότι μπορούν να εξασφαλίσουν μία καλύτερη για την κάθε πλευρά συμφωνία, διότι αυτό δεν βγαίνει ακόμα και με την απλή αριθμητική του Δημοτικού” δήλωσε σχετικά ο Ν. Κοτζιάς.

Εξάλλου, σε ό,τι αφορά το μεταναστευτικό, που βρισκόταν επίσης στην ατζέντα του χθεσινού συμβουλίου, ο Ν. Κοτζιάς υπογράμμισε ότι από την Ανατολική Μεσόγειο συνεχίζουν να έρχονται ρεύματα μεταναστών, και μάλιστα διπλάσια σε σχέση με πέρσι. “Είναι, ακόμα και τώρα, περισσότερα από αυτά που έρχονται από τη Λιβύη και την Κεντρική Μεσόγειο και, κατά συνέπεια, δεν πρέπει να σταματήσουμε ούτε μία στιγμή να προσέχουμε και να φροντίζουμε εκείνη την πλευρά της Ανατολικής Μεσογείου” σημείωσε ο Έλληνας υπουργός.

Τέλος, στο χθεσινό συμβούλιο συζητήθηκε η ανάγκη να διασφαλιστεί η λειτουργία των θεσμών στη Βοσνία και η κατάσταση στη Βενεζουέλα. “Πρέπει να κάνουμε συμβιβαστικές προτάσεις και να βρούμε τρόπους και διαδικασίες με τις οποίες θα ξαναμπούμε σε μια δυνατότητα να λειτουργήσει η δημοκρατία και να οδηγηθεί σε δημοκρατικές εκλογές αυτή η χώρα” ανέφερε ο υπουργός Εξωτερικών.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL