Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
19 °C
17.8°C20.7°C
2 BF 46%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
14.8°C18.0°C
3 BF 57%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
16.0°C18.8°C
2 BF 63%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
18.3°C20.8°C
3 BF 52%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
15.7°C16.3°C
1 BF 53%
Κυβέρνηση με Ν.Δ. έδειξε η Φ. Γεννηματά
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Κυβέρνηση με Ν.Δ. έδειξε η Φ. Γεννηματά

Την πρόθεση του ΚΙΝ.ΑΛΛ. να σχηματίσει κυβέρνηση με τη Ν.Δ. «έδειξε» για ακόμη μια φορά η Φ. Γεννηματά, θέτοντας τώρα ως «προϋπόθεση» που αποκλείει τον ΣΥΡΙΖΑ την κατάργηση του Νόμου Κατρούγκαλου.

«Δεν θα πάρουμε μέρος σε κυβέρνηση που δεν θα αλλάξει τον Νόμο Κατρούγκαλου» δήλωσε (ΑΝΤ1) ευθέως η επικεφαλής του ΚΙΝ.ΑΛΛ. Πρόσθεσε ότι «οι νέες συντάξεις που βγαίνουν με τον Νόμο Κατρούγκαλου είναι φιλοδωρήματα. Επίσης, έχει γίνει έγκλημα με τις συντάξεις χηρείας! Και βέβαια δεν θα περικόπτει την προσωπική διαφορά στους 'παλιούς' συνταξιούχους». Είπε ακόμη ότι «δεν πάει άλλο με αυτή την κυβέρνηση» και πως το ΚΙΝ.ΑΛΛ. δεν θα μπει σε μια κυβέρνηση «απλά και μόνο για να βγουν οι αριθμοί». Πρόσθεσε ότι ο ελληνικός επίσης «δεν βλέπει μια αυτοδύναμη Δεξιά ως τη λύση στα προβλήματά του» και όχι μόνο ζήτησε εκλογική ενίσχυση, αλλά την προεξόφλησε, αναφέροντας ότι «εμείς θα είμαστε ο καταλύτης των εξελίξεων».

Η Φ. Γεννηματά προτείνει συνεργασία με βάση το «Σχέδιο Ελλάδα» και όποιον συμφωνήσει με αυτό: «Έχουμε καταθέσει δημόσια στο τραπέζι το 'Σχέδιο Ελλάδα'. Ελάτε να κάνουμε μια ισχυρή κυβέρνηση με όσους αποδέχονται την κοινή κατεύθυνση και συγκλίνουν σε συγκεκριμένο προγραμματικό πλαίσιο ώστε να πάει, κατ' αρχάς στους εταίρους, και να τους πει: δεν βγαίνουμε με 3,5% πλεόνασμα και είναι αναγκαία μια περαιτέρω αναδιάρθρωση του χρέους».

Επιθυμία Βενιζέλου

Μια μέρα νωρίτερα, ο Ευ. Βενιζέλος επαναλάμβανε για πολλοστή φορά ότι χρειάζεται μια άλλη κυβέρνηση και ότι το ΚΙΝ.ΑΛΛ. θα παρουσιάσει ένα σχέδιο και όσοι συμφωνούν με το πλαίσιο αυτό “να συμπράξουν σε μια νέα κυβέρνηση: “Αν θέλει, καλώς, εάν δεν θέλει, θα μείνει έξω (σ.σ.: ο ΣΥΡΙΖΑ). Εμείς πρέπει να έχουμε την προγραμματική πρωτοβουλία” συμπληρώνει πάντα ο τέως πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, δείχνοντας ξεκάθαρα την επιθυμία του για νέα συγκυβέρνηση με τη Ν.Δ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL