Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Επεισόδια από ΝΔ - ΠΑΣΟΚ στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας

Eurokinissi

Αυτό που προκάλεσε εντύπωση ήταν οι οξύτατες αντιδράσεις του Ε. Βενιζέλου και των βουλευτών της ΝΔ που απέδειξαν ότι ο στόχος τους δεν είναι να κληθεί ο Π. Καμμένος, αλλά να εξετάσουν ει είδη δικαστηρίου τον επιχειρηματία Παπαδόπουλο

Θυμήθηκε τα παλαιά χρόνια ο Ευάγγελος Βενιζέλος και φώναζε και άρχισε να χτυπά τα έδρανα της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής. Από κοντά τον ακολούθησε και η ΝΔ με πρωταγωνιστές τον Γιάννη Τραγάκη (και αυτός χτύπησε το έδρανο) και τον Μάκη Βορίδη. Αφορμή για τα επεισόδια που προκάλεσαν η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ ήταν η απόφαση της πλειοψηφίας να μην μετατρέψει την Επιτροπή Θεσμών σε Εξεταστική Επιτροπή για την υπόθεση της πώλησης βλημάτων στη Σαουδική Αραβία.

Η Επιτροπή Θεσμών μετά από πρόταση της προέδρου της Τασίας Χριστοδουλοπούλου αποφάσισε

-να κληθεί ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος.

-να μην κληθούν τα μη πολιτικά πρόσωπα (ο επιχειρηματίας Παπαδόπουλος και οι εμπλεκόμενοι στρατιωτικοί) όπως διακαώς επιθυμούσαν η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ.

-στην επόμενη συνεδρίασή της να ορίσει πότε θα κληθεί ο Π. Καμμένος, καθώς η Τ. Χριστοδουλοπούλου εξέφρασε προβληματισμό αν πρέπει να κληθεί πριν από τις εκλογές στην Τουρκία.

Την πρόταση να μην κληθούν τα μη πολιτικά πρόσωπα ψήφισαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, την καταψήφισε η Χρυσή Αυγή, δεν συμμετείχαν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, ενώ είχαν αποχωρήσει ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι. Το ΚΚΕ είπε να κληθεί ο Π. Καμμένος και αν εκτιμηθεί ότι χρειάζεται να αποφασιστεί αργότερα κλήση και άλλων προσώπων.

Αυτό όμως που προκάλεσε εντύπωση ήταν οι οξύτατες αντιδράσεις του Ε. Βενιζέλου και των βουλευτών της ΝΔ που απέδειξαν ότι ο στόχος τους δεν είναι να κληθεί ο Π. Καμμένος, αλλά να εξετάσουν ει είδη δικαστηρίου τον επιχειρηματία Παπαδόπουλο.

Ο διάλογος Βενιζέλου – Χριστοδουλοπούλου με τον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ να χτυπά τα έδρανα και να φωνάζει ήταν αποκαλυπτικός.

-Βενιζέλος: Σε κωμωδία ακρόασης του Καμμένου χωρίς να περιλαμβάνεται η ακρόαση προσώπων δεν θα συμπράξω

-Χριστοδουλοπούλου: Ε, τότε φύγετε

-Βενιζέλος (χτυπώντας το χέρι στο έδρανο): Μην μου λέτε εμένα φύγετε!

-Χριστοδουλοπούλου: Με απειλείτε;

-Βενιζέλος: Δεν σε απειλώ. Αφήστε το μπλαζέ ύφος. Αν πάτε να κάνετε αυτό το τέχνασμα θα αντιδράσω και εγώ και η μειοψηφία όπως πρέπει

Ακολούθησε ανάλογη αντιπαράθεση με τον Γ. Τραγάκη όταν η Τ. Χριστοδουλοπούλου έθεσε σε ψηφοφορία την πρότασή της.

-Τραγάκης: Είναι παρωδία δεν υπάρχει ψηφοφορία

-Χριστοδουλοπούλου: Κάντε προσφυγή. Εκ πλαγίου εγώ δεν συνεργώ να γίνει Εξεταστική προς χάριν του θεάματος

-Τραγάκης (χτυπώντας το χέρι στο έδρανο): Κάνετε κοινοβουλευτικό πραξικόπημα

-Βορίδης: Να καλέσετε τον Καμμένο στην Κουμουνδούρου, όχι εδώ. Κωμωδία, γελοιότητα, αίσχος

Δείτε όλα τα σχόλια