Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Όταν η Ντόρα έλεγε "θλιβερό κεφάλαιο του Σκοπιανού ο Σαμαράς" και "μοναδική λύση η σύνθετη ονομασία" (Video)

Έρχεται στην δημοσιότητα βίντεο από συνέντευξη της πρώην υπουργού εξωτερικών, Ντ. Μπακογιάννη στον Αλ. Παπαχελά όπου μεταξύ άλλων χαρακτηρίζει "θλιβερό κεφάλαιο του Σκοπιανού" τον Α. Σαμαρά

Συνεχείς αντιφάσεις στις τοποθετήσεις κορυφαίων στελεχών της Ν.Δ. προκύπτουν σχετικά με το Μακεδονικό.

Μετά το βίντεο όπου ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ., Α. Γεωργιάδης, ως στενός συνεργάτης του Καρατζαφέρη και βουλευτής του ΛΑΟΣ το 2007 όπου αποκαλεί "εθνικά επικίνδυνη" τη Ντόρα Μπακογιάννη και "πρωθυπουργό που ξεπούλησε τη Μακεδονία" τον Κώστα Καραμανλή, σήμερα έρχεται στην δημοσιότητα βίντεο από συνέντευξη της πρώην υπουργού εξωτερικών, Ντ. Μπακογιάννη στον Αλ. Παπαχελά όπου μεταξύ άλλων χαρακτηρίζει "θλιβερό κεφάλαιο του Σκοπιανού" τον Α. Σαμαρά ενώ τονίζει την ανάγκη για εξεύρεση λύσης στην βάση της σύνθετης ονομασίας- εν αντιθέσει με την τακτική των καθυστερήσεων που σήμερα "παίζει" η Ν.Δ.

Στις 5 Δεκεμβρίου 2011 το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης εκδίδει απόφαση υπέρ των Σκοπίων μετά την την προσφυγή της χώρας ενάντια στην Ελλάδα. Το ίδιο βράδυ, η πρώην υπουργός Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη, καλεσμένη του Αλέξη Παπαχελά "ανοίγει τα χαρτιά της" για το παρασκήνιο της περιόδου του 2008 αλλά και όσα είχαν προηγηθεί.

Η πρώην υπουργός Εξωτερικών ανέφερε μεταξύ άλλων πως μοναδική λύση για το Σκοπιανό είναι η σύνθετη ονομασία έναντι όλων ενώ αναφέρει πως η Ελλάδα δεν έβαλε βέτο, κάνοντας λόγο για πολυετή  αδράνεια της χώρας μας ενώ τονίζει την ανάγκη να δοθεί λύση. Παράλληλα, χαρακτήριζε τον Α. Σαμαρά ως "θλιβερό κεφάλαιο του Σκοπιανού".

Διαβάστε επίσης:

Μαξίμου: Πλέον είναι εμφανές σε όλους ποιος είναι ο αρχηγός στη ΝΔ

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Διαχωριστικές γραμμές

Η χθεσινή ψηφοφορία για τη συνταγματική αναθεώρηση, πέρα από την έγκριση της αποσύνδεσης της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας από τις εκλογές και πέρα από τις γνωστές τριβές στο θέμα της εκλογής από...

Δειτε ολοκληρο το αρθρο