Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
21 °C
19.5°C22.6°C
3 BF 41%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
18.0°C22.1°C
2 BF 39%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
19 °C
18.2°C21.0°C
3 BF 58%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.3°C20.8°C
4 BF 55%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.5°C20.9°C
2 BF 32%
Στ. Κοντονής: Κραυγαλέα αποτυχία της προαιρετικότητας στον θεσμό της διαμεσολάβησης (Video)
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Στ. Κοντονής: Κραυγαλέα αποτυχία της προαιρετικότητας στον θεσμό της διαμεσολάβησης (Video)

Για κραυγαλέα αποτυχία της προαιρετικότητας ως προς τον θεσμό της διαμεσολάβησης για την επίλυση διαφορών έκανε λόγο ο υπουργός Δικαιοσύνης Στ. Κοντονής υπογραμμίζοντας την αναγκαιότητα για την καθιέρωση της υποχρεωτικότητας. Ο Στ. Κοντονής σημείωσε ότι από το 2010 που λειτουργεί ο θεσμός της προαιρετικής διαμεσολάβησης οι ολοκληρωμένες υποθέσεις δεν είναι καν διψήφιες.https://www.youtube.com/embed/EwSQFTclVwc

Ο Στ. Κοντονής επισήμανε τα θετικά αποτελέσματα του θεσμού της διαμεσολάβησης όπου έχει εφαρμοστεί στην Ευρώπη, ενώ υπογράμμισε τόσο τις θετικές επιπτώσεις που θα έχουν οι αλλαγές στο πρόβλημα της αποσυμφόρησης των δικαστηρίων, αλλά και την αναγκαιότητα ενδυνάμωσης της αντίληψης ότι οι διαφορές δεν έχουν ως μοναδικό δρόμο επίλυσης την αντιπαράθεση εντός των δικαστηρίων.

Σχετικά με τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς, ο Στ. Κοντονής θύμισε τις «εξωφρενικές καταστάσεις» ελέγχου των πλειστηριασμών από τον υπόκοσμο που συνέβαινε στο παρελθόν. Παράλληλα, υπερασπίστηκε την χρησιμότητα των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών για την επίτευξη μεγαλύτερου εκπλειστηριάσματος αναρωτώμενος «θέλουμε να χάνονται περιουσίες πολιτών για ένα κομμάτι ψωμί;»

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL