Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Στ. Κοντονής: Κραυγαλέα αποτυχία της προαιρετικότητας στον θεσμό της διαμεσολάβησης (Video)

Eurokinissi

Σχετικά με τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς, ο Στ. Κοντονής θύμισε τις «εξωφρενικές καταστάσεις» ελέγχου των πλειστηριασμών από τον υπόκοσμο που συνέβαινε στο παρελθόν

Για κραυγαλέα αποτυχία της προαιρετικότητας ως προς τον θεσμό της διαμεσολάβησης για την επίλυση διαφορών έκανε λόγο ο υπουργός Δικαιοσύνης Στ. Κοντονής υπογραμμίζοντας την αναγκαιότητα για την καθιέρωση της υποχρεωτικότητας. Ο Στ. Κοντονής σημείωσε ότι από το 2010 που λειτουργεί ο θεσμός της προαιρετικής διαμεσολάβησης οι ολοκληρωμένες υποθέσεις δεν είναι καν διψήφιες.

Ο Στ. Κοντονής επισήμανε τα θετικά αποτελέσματα του θεσμού της διαμεσολάβησης όπου έχει εφαρμοστεί στην Ευρώπη, ενώ υπογράμμισε τόσο τις θετικές επιπτώσεις που θα έχουν οι αλλαγές στο πρόβλημα της αποσυμφόρησης των δικαστηρίων, αλλά και την αναγκαιότητα ενδυνάμωσης της αντίληψης ότι οι διαφορές δεν έχουν ως μοναδικό δρόμο επίλυσης την αντιπαράθεση εντός των δικαστηρίων.

Σχετικά με τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς, ο Στ. Κοντονής θύμισε τις «εξωφρενικές καταστάσεις» ελέγχου των πλειστηριασμών από τον υπόκοσμο που συνέβαινε στο παρελθόν. Παράλληλα, υπερασπίστηκε την χρησιμότητα των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών για την επίτευξη μεγαλύτερου εκπλειστηριάσματος αναρωτώμενος «θέλουμε να χάνονται περιουσίες πολιτών για ένα κομμάτι ψωμί;»

 

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Σταθερά και αποφασιστικά

Η συμφωνία των Πρεσπών είναι ένας από τους λόγους που μπορεί κανείς να είναι περήφανος γι' αυτή την κυβέρνηση. Είναι μια συμφωνία που κλείνει πληγές δεκαετιών και τις εμποδίζει να κακοφορμίσουν σε...

Δειτε ολοκληρο το αρθρο