Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Κ. Ζαχαριάδης: Ο ΣΥΡΙΖΑ επιδιώκει να είναι ενεργό κομμάτι της κοινωνίας

"Το γεγονός ότι προσπαθούμε να διαχειριστούμε μια πολύ δύσκολη δημοσιονομικά κατάσταση που όλοι γνωρίζουν πως φτάσαμε σε αυτήν δεν σημαίνει ότι η χώρα σε όλους τους άλλους τομείς θα παραμένει στάσιμη και θα βαλτώνει ή θα οπισθοδρομεί"

Η κόκκινη γραμμή για την κυβέρνηση είναι σε δέκα μήνες να βγάλει τη χώρα από το μνημόνιο, δηλώνει μεταξύ άλλων ο διευθυντής της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Ζαχαριάδης, σε συνέντευξη του στην εφημερίδα «Η Βραδυνή».

Είναι εφικτός, ρεαλιστικός και μαχητός στόχος η ολοκλήρωση της γ΄ αξιολόγησης, εκτιμά ο διευθυντής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ και συμπληρώνει: «Η πολιτική ομαλότητα στη χώρα, η επιτάχυνση του κυβερνητικού έργου και η συνέχιση των μεταρρυθμίσεων είναι απαραίτητες προϋποθέσεις ώστε να πετύχουμε το μεγάλο εθνικό στοίχημα».

Ερωτηθείς για τη διαφοροποίηση βουλευτών κατά την ψήφιση του νομοσχεδίου για την ταυτότητα φύλου, τονίζει «στον ΣΥΡΙΖΑ δεν απολογούμαστε, δεν βάζουμε ο ένας τον άλλο τιμωρία» και προσθέτει «δεν είναι στη λογική μας τα πειθαρχικά μέτρα, ούτε αντιλαμβανόμαστε τη λειτουργία της Κοινοβουλευτικής Ομάδας ως πειθαρχημένο στρατιωτικό λόχο αλλά ούτε και ως σκορποχώρι παραγόντων».

Σχετικά με τη νομιμοποίηση της φαρμακευτικής – ιατρικής κάνναβης ο Κ. Ζαχαριάδης επισημαίνει πως το θέμα συγχέεται όχι τυχαία ή αθώα. «Αν θεωρούμε ότι ο τρόπος που λειτουργούμε στο συγκεκριμένο ζήτημα τα τελευταία 50-60 χρόνια είναι επιτυχημένος να μην πειράξουμε και να μην αλλάξουμε τίποτα» αναφέρει και προσθέτει πως η χώρα χρειάζεται ένα νέο πλαίσιο που θα πνίγει το εκτεταμένο λαθρεμπόριο και που θα ορίζει επιστημονικά τη διάκριση των ναρκωτικών ουσιών.«Στη Βουλή συζητάμε ένα μελλοντικό σχέδιο νόμου για την ιατρική- φαρμακευτική κάνναβη που δεν έχει καμία σχέση με την χρήση χασίς» υπογραμμίζει.

Για τις επικρίσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης, η οποία χαρακτηρίζει τα κοινωνικά νομοσχέδια της κυβέρνησης αντιπερισπασμό, ο Κ. Ζαχαριάδης απαντά πως «είναι λογικό η ΝΔ να αισθάνεται στρίμωγμα και εκνευρισμό». «Απέτυχε η στρατηγική της κυβερνητικής κατάρρευσης και των αιφνίδιων εκλογών που είχε εθίσει το ακροατήριό της και τώρα την ενοχλούν όλα. Τους δίνω μια φιλική συμβουλή, ως πολιτικός αντίπαλος βεβαίως, δεν είναι στραβός ο γιαλός» λέει μεταξύ άλλων ο διευθυντής της Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ.

«Το γεγονός ότι προσπαθούμε να διαχειριστούμε μια πολύ δύσκολη δημοσιονομικά κατάσταση που όλοι γνωρίζουν πως φτάσαμε σε αυτήν δεν σημαίνει ότι η χώρα σε όλους τους άλλους τομείς θα παραμένει στάσιμη και θα βαλτώνει ή θα οπισθοδρομεί. Ο ΣΥΡΙΖΑ επιδιώκει να είναι ενεργό κομμάτι της κοινωνίας και έκφραση της κοινωνίας» σημειώνει ο Κώστας Ζαχαριάδης.

Τέλος, για το ταξίδι του πρωθυπουργού στις ΗΠΑ, τονίζει ότι «η σειρά επαφών που έκανε ο Αλέξης Τσίπρας και το κυβερνητικό επιτελείο που τον συνόδευε θα συμβάλει ώστε να εμπεδωθεί και να ισχυροποιηθεί το διεθνές μήνυμα ότι η Ελλάδα επιστρέφει, ότι η Ελλάδα αλλάζει». «Η χώρα έχει αναβαθμιστεί ως γεωστρατηγικός εταίρος, ως ενεργειακός κόμβος, ως ενεργή χώρα. Και προφανώς αυτό δεν είναι έργο απλά κυβερνητικό, αυτό είναι έργο ενός λαού», τονίζει.

 

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Το "αφήγημα"

Σε κάθε περιστατικό ακροδεξιάς βίας σκάνε μύτη οι “ισαποστάκηδες”. "Πώς τολμάει και μιλάει ο ΣΥΡΙΖΑ για επιθέσεις μίσους;" αναρωτιούνται. Αυτοί δεν δίχασαν την κοινωνία στις πλατείες των...

Δειτε ολοκληρο το αρθρο