Live τώρα    
16°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
16 °C
13.1°C17.0°C
3 BF 61%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
13 °C
11.4°C13.8°C
2 BF 71%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
10.4°C14.4°C
2 BF 69%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
13 °C
11.5°C14.1°C
2 BF 74%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
13 °C
12.9°C13.5°C
1 BF 75%
Ύβρεις Στ. Παναγούλη κατά του Ν. Τόσκα
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ύβρεις Στ. Παναγούλη κατά του Ν. Τόσκα

Σε προσωπικές προσβολές κατά του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών Νίκου Τόσκα κατέφυγε ο ανεξάρτητος βουλευτής Στάθης Παναγούλης επειδή οι υπηρεσίες του υπουργείου δεν του έδωσαν τα στοιχεία που ήθελε από τους φακέλους του πατέρα του Βασίλη, της μητέρας του, του ιδίου και των αδελφών του Γιώργου και Αλέκου.

Ειδικότερα ενοχλήθηκε επειδή δεν του δόθηκαν έγγραφα για τις συνεννοήσεις που έκανε η Μοσάντ με την ΚΥΠ όταν ο Αλ. Παναγούλης είχε καταφύγει στο Ισραήλ και τις συνομιλίες του δικτάτορα Παπαδόπουλου με τον τότε πρωθυπουργό του Ισραήλ.

Ο Ν. Τόσκας υπογράμμισε ότι βρήκε 2.110 φακέλους πολιτικών φρονημάτων και ότι 17.000.000 φάκελοι κάηκαν το 1989 στη Χαλυβουργική. Με απόφαση του Ν. Τόσκα οι 2.110 φάκελοι αποδόθηκαν στους επιζώντες και στους οικείους τους. Ανάμεσα στους 2.110 φακέλους δεν βρέθηκε φάκελος για τον Βασίλη Παναγούλη ούτε συνεννοήσεις της Μοσάντ με την ΚΥΠ και συνομιλίες του Παπαδόπουλου. Ενημέρωσε μάλιστα ότι ρώτησε και την ΕΥΠ μήπως υπήρχαν σε αυτή στοιχεία, αλλά η απάντηση ήταν αρνητική.

Η απάντηση εκνεύρισε τον Στ. Παναγούλη, που επιτέθηκε προσωπικά στον υπουργό επειδή μπήκε στη Σχολή Ευελπίδων το 1971. "Ούτε νερουλάς στο Κομπότι δεν θα μπορούσατε να γίνετε εκείνη την εποχή αν δεν είχατε πιστοποιητικό κοινωνικών φρονημάτων. Ξέρετε πού είναι το Κομπότι;" είπε και αμφισβήτησε την αντιστασιακή δράση του Ν. Τόσκα: "Το μόνο που δεν μας έχει πει μέχρι τώρα είναι ότι ήταν τροτσκιστής και έκανε εισοδισμό και αντίσταση μέσα από τις τάξεις της χούντας".

Επίθεση και στον πατέρα...

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Στ. Παναγούλης κατέθεσε φωτογραφία για την οποία ισχυρίστηκε ότι δείχνει τον πατέρα του Ν. Τόσκα "σε γιορτές της χούντας, κάτω από το πουλί της χούντας". Ο υπουργός κοίταξε τη φωτογραφία και είπε: "Ο πατέρας μου ήταν απότακτος του βενιζελικού κινήματος του 1936, μόνιμος υπαξιωματικός της Αεροπορίας, τραυματίας του αλβανικού μετώπου, αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης και εκ των σαμποτέρ της Γέφυρας του Γοργοποτάμου. Ήταν υπάλληλος του Κρατικού Εργοστασίου Αεροσκαφών σε μια τελετή. Αν σημαίνει κάτι αυτό, αν είναι κατηγορία, δεν το καταλαβαίνω".

"Δεν έχω ξανακούσει τέτοιο ντελίριο συκοφαντίας και ασύστατων κατηγοριών εντός του Κοινοβουλίου" σχολίασε ο υπουργός και χωρίς να ακολουθήσει το ήθος Παναγούλη κάλεσε όποιον αμφιβάλλει για τη στάση του ενάντια στη χούντα να ρωτήσει τον Μανώλη Γλέζο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL