Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αραιές νεφώσεις
19 °C
17.6°C20.1°C
3 BF 53%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
15.2°C19.8°C
2 BF 55%
ΠΑΤΡΑ
Βροχοπτώσεις μέτριας έντασης
15 °C
14.9°C17.0°C
1 BF 80%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
17.7°C18.8°C
5 BF 60%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
17 °C
16.9°C19.1°C
0 BF 59%
Ο Μπακογιάννης άδειασε τον Μητσοτάκη από τη Λαμία
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ο Μπακογιάννης άδειασε τον Μητσοτάκη από τη Λαμία

Σε άδειασμα προς τον Κυρ. Μητσοτάκη προχώρησε ο Περιφερειάρχης Στέρεας Ελλάδας, Κ. Μπακογιάννης, στον απόηχο της χτεσινής προσπάθειας του προέδρου της ΝΔ να βάλει -μέσω μιας "φωτογραφικής" ανακοίνωσης της Πειραιώς- βέτο στην παρουσία και συμμετοχή του στο 2ο Περιφερειακό Αναπτυξιακό Συνέδριο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στη συνάντηση που είχε με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης Αλ. Χαρίτση, ο Κ. Μπακογιάννης είπε ότι και δημόσια εκφράζει τις ευχαριστίες του για μια σειρά από θέματα και εξέφρασε την ελπίδα ότι το βράδυ θα χειροκροτήσουμε τον πρωθυπουργό για την ανακοίνωση του προγράμματος. Λίγο αργότερα, στην ομιλία του στο Συνέδριο, θα τον ευχαριστούσε εκ νέου για την "ταχύτητα, σοβαρότητα, αποτελεσματικότητα του", όπως τόνισε.

Στην ομιλία του στο δημοτικό θέατρο Λαμίας, προτού ανέβει στο βήμα ο Αλ. Τσίπρας, ο Κ. Μπακογιάννης δεν έκρυψε το θετικό κλίμα που ήδη είχε καλλιεργήσει ενόψει του Συνεδρίου. Ο περιφερειάρχης (σ.σ. που παντρεύτηκε πριν από μια εβδομάδα), ξεκίνησε την τοποθέτηση του χιουμοριστικά, σχολιάζοντας "τέτοια εβδομάδα του μέλιτος όπως αυτή που μου χαρίσατε δεν είχα ποτέ φανταστεί".

Ο Κ. Μπακογιάννης προχώρησε σε πολιτικού χαρακτήρα τοποθέτηση αρχικά, προκειμένου να δείξει ότι απευθύνεται στον πρωθυπουργό ως ίσος προς ίσο και του ασκεί κριτική. Είπε ότι όλοι βιώνουμε φτώχεια, ανεργία, αδικία, μικρές και μεγάλες ήττες.

Για να υπογραμμίσει ωστόσο: "περιγράφω μια πραγματικότητα η οποία προφανώς δεν ξεκίνησε τον Γενάρη του 2015 (σ.σ. όταν ανέλαβε τη διακυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ), μην τρελαθούμε κιόλας!". "Αλλά συνεχίζει", πρόσθεσε.

Σε μια ακόμη ευθεία αιχμή προς τον Κυρ. Μητσοτάκη που με τη χθεσινή ανακοίνωση του έδειξε να προσβάλει την Τοπική Αυτοδιοίκηση για μικροκομματικούς λόγους, ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας σημείωσε σε συνέχεια της πολιτικής κριτικής του προς την κυβέρνηση ότι μπορεί να έχουμε τις προσωπικές μας απόψεις, αλλά η αυτοδιοίκηση "δεν επιτρέπεται να γίνεται νεροκουβαλητής κανενός κόμματος".

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL