Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
18.9°C21.3°C
2 BF 43%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
15.2°C19.5°C
3 BF 50%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
17.0°C19.4°C
2 BF 63%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
18.8°C20.2°C
5 BF 52%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
17.3°C17.3°C
1 BF 47%
Ανάπτυξη στην πράξη, και όχι με ευχολόγια ο κυβερνητικός στόχος
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ανάπτυξη στην πράξη, και όχι με ευχολόγια ο κυβερνητικός στόχος

Στη Λαμία μεταβαίνει σήμερα ο πρωθυπουργός για το 2ο περιφερειακό αναπτυξιακό συνέδριο, όπου στις 19:30 είναι προγραμματισμένη η ομιλία του, στο περιφερειακό Δημοτικό Θέατρο Ρούμελης.

Μετά τα θετικά αποτελέσματα από τη δοκιμαστική έξοδο στις αγορές, η παραγωγική ανασυγκρότηση εισέρχεται πλέον σε πιο ουσιαστικό στάδιο, σύμφωνα με την κυβέρνηση. Αυτό διαφάνηκε άλλωστε και από τη συνέντευξη του πρωθυπουργού χθες στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha, ο οποίος μίλησε για τον σχεδιασμό της χώρας στη μεταμνημονιακή περίοδο, με αναπτυξιακούς όρους.

Ο Αλ.Τσιπρας προανήγγειλε «δίκαιη ανάπτυξη που θα επιστρέψει στην κοινωνία μέρος των θυσιών που έχει υποστεί τα τελευταία χρόνια, και αυτή η ανάπτυξη περνά από την τοπική αυτοδιοίκηση». Όπως άλλωστε είχε υπογραμμίσει ο ίδιος, κατά τη συνάντησή του με τους 13 περιφερειάρχες, «κανείς δεν γνωρίζει καλύτερα τις αναπτυξιακές δυνατότητες και τις ανάγκες των πολιτών όσο η τοπική αυτοδιοίκηση, η οποία και καλείται να ξεπεράσει τα κομματικά πλαίσια και να λειτουργήσει συλλογικά υπέρ του κοινού καλού. Για τον σκοπό αυτό η κυβέρνηση θα διαθέσει κάθε χρηματοδοτικό εργαλείο που διαθέτει, είτε μέσω της Αναπτυξιακής Τράπεζας, είτε μέσω κοινοτικών προγραμμάτων, είτε μέσω ΕΣΠΑ».

Υπενθυμίζεται, πως ο πρωθυπουργός έχει ανακοινώσει τις αλλαγές της χρηματοδότησης των περιφερειών, η οποία θα λαμβάνει υπόψη τις πραγματικές ανάγκες και δεν θα καθορίζεται μόνο στη βάση πληθυσμιακών κριτηρίων, όπως ισχύει έως σήμερα.

Πηγή: ΑΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL