Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
18.9°C21.3°C
2 BF 43%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
15.2°C19.5°C
3 BF 50%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
17.0°C19.4°C
2 BF 63%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
18.8°C20.2°C
5 BF 52%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
17.3°C17.3°C
1 BF 47%
Ευ. Τσακαλώτος: Η καλύτερη προετοιμασία για την διάλυση της Ευρωζώνης είναι να την αποφύγουμε
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ευ. Τσακαλώτος: Η καλύτερη προετοιμασία για την διάλυση της Ευρωζώνης είναι να την αποφύγουμε

«Επειδή οι επιπτώσεις από την διάλυση της Ευρωζώνης είναι πολύ σοβαρές, παλεύουμε για να διασωθεί» υπογράμμισε ο υπουργός Οικονομικών, Ευ. Τσακαλώτος, σε επίκαιρη ερώτηση χρυσαυγίτη βουλευτή για την προετοιμασία της χώρας μας για το ενδεχόμενο διάλυσης της Ευρωζώνης προσθέτοντας ότι «η καλύτερη προετοιμασία είναι να το αποφύγουμε». Ο Ευ. Τσακαλώτος τόνισε ότι είναι αντίθετος με την ενδεχόμενη διάλυση της Ε.Ε., καθώς, αν αυτό συμβεί, δεν θα ωφεληθούν οι εργαζόμενοι, αλλά οι δυνάμεις του εθνικισμού, επισημαίνοντας τον κίνδυνο επιστροφής στην δεκαετία του ’30.

Ο υπουργός Οικονομικών σχολίασε ότι η πιο ειλικρινής απάντηση στο ερώτημα αν η χώρα μας είναι έτοιμη για μια ενδεχόμενη διάλυσης της Ευρωζώνης είναι η ίδια απάντηση για το πόσο έτοιμες είναι όλες οι οικονομίες της Ευρωζώνης γι’ αυτό το σενάριο κι αυτή η απάντηση είναι: «Όχι». Ο Ευ. Τσακαλώτος σημείωσε ότι η Ευρωζώνη κινδυνεύει «ακριβώς επειδή δεν αντιμετωπίζει σοβαρά τα προβλήματα των μεσαίων και κατώτερων στρωμάτων» καταλογίζοντάς της «έλλειμμα Δημοκρατίας» κι απροθυμία να ακούσει το αίτημα των στρωμάτων αυτών για συμμετοχή στην ανάπτυξη αφότου πλήρωσαν την κρίση.

Ο υπουργός Οικονομικών τόνισε πάντως ότι «τα καλά νέα είναι ότι αυτή η συζήτηση έχει ξεκινήσει» υπενθυμίζοντας ότι το ζήτημα του μέλλοντος της Ευρωζώνης μόλις δύο χρόνια πριν δεν συζητούνταν καθόλου, καθώς οι τότε ηγεσίες της Ευρώπης είχαν βάλει «το κεφάλι στην άμμο».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL