Live τώρα    
16°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
16 °C
13.1°C17.0°C
3 BF 61%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
13 °C
11.4°C13.8°C
2 BF 71%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
10.4°C14.4°C
2 BF 69%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
13 °C
11.5°C14.1°C
2 BF 74%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
13 °C
12.9°C13.5°C
1 BF 75%
Ν. Παππάς: Δυνατότητα της οικονομίας να περάσει στην ανάπτυξη
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ν. Παππάς: Δυνατότητα της οικονομίας να περάσει στην ανάπτυξη

Δεν πρέπει να χαθεί άλλος χρόνος για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης επειδή ΔΝΤ και Γερμανία έχουν μία σαφώς διατυπωμένη διαφωνία για το ελληνικό χρέος, ξεκαθάρισε ο Νίκος Παππάς από την Πέλλα στην οποία βρίσκεται.

Συγκεκριμένα, απαντώντας σε ερώτηση για το τι μπορεί να περιμένει η Ελλάδα από τη σύνοδο του ΔΝΤ, ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής είπε πως ήδη «διαμορφώνεται ένα κλίμα, το οποίο επιβεβαιώνει αυτό που η ελληνική κυβέρνηση ισχυρίζεται εδώ και πάρα πολύ καιρό, ότι η Ελλάδα και πετυχαίνει στους στόχους και μέσα στις προγραμματικές προτεραιότητες αυτής της κυβέρνησης αναδεικνύεται η δυνατότητα της εθνικής οικονομίας να περάσει στη σφαίρα της βιώσιμης ανάπτυξης».

«Δεν θα πρέπει να επιτραπεί σε διαφωνίες, οι οποίες είναι και ευθαρσώς διατυπωμένες μεταξύ των θεσμών να καθυστερήσουν τη διαδικασία ολοκλήρωσης της αξιολόγησης. Δεν πρέπει να χαθεί άλλος χρόνος επειδή ΔΝΤ και Γερμανία έχουν μία σαφώς διατυπωμένη διαφωνία επί του ελληνικού χρέους» προειδοποίησε.

Γ. Μπαλάφας: Αναβαθμίζεται η χώρα στο διεθνές γίγνεσθαι

Τη θέση ότι η κόντρα αυτή ανάμεσα στο ΔΝΤ και το υπουργείο Οικονομικών της Γερμανίας "δεν είναι μια κόντρα φραστική, αλλά και κόντρα συμφερόντων, που σίγουρα δεν είναι κάτι επιφανειακό" εξέφρασε στον ρ/σ “Παραπολιτικά” ο Γιάννης Μπαλάφας, επισημαίνοντας πως η κυβέρνηση κατάφερε "να εμφανίζεται σήμερα το ΔΝΤ σύμμαχός μας στην προσπάθειά μας για αναδιάρθρωση του χρέους", καθώς και ο κ. Σόιμπλε να “αναγνωρίζει ότι οι προβλέψεις της ελληνικής κυβέρνησης τα δύο τελευταία χρόνια ήταν τελικά πολύ πιο ρεαλιστικές από αυτές του ΔΝΤ". "Αυτό έχει τεράστια σημασία για την αναγνώριση και την αναβάθμιση της χώρας μας στο διεθνές γίγνεσθαι" δήλωσε ο υφυπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, προσθέτοντας πως “το τρέχον τριετές πρόγραμμα είναι το τελευταίο” και ότι “το 2019 η χώρα μας θα μπορεί να βγει στις αγορές”, καθώς και ότι αυτό είναι “ένα αισιόδοξο μήνυμα προς τους επενδυτές”.

Ν. Ξυδάκης: Η διαπραγμάτευση είναι δύσκολη λόγω των διαφωνιών των δανειστών

«Είναι κοινώς αποδεκτό ότι μία κυβέρνηση διαπραγματεύεται για λογαριασμό της χώρας, όχι εναντίον του λαού της. Αν η διαπραγμάτευση ήταν λάθος, θα κριθεί σε ιστορικό χρόνο» είπε στον ρ/σ Αθήνα 9,84 ο Νίκος Ξυδάκης κάνοντας λόγο για “μία δύσκολη διαπραγμάτευση”, στην οποία “οι δανειστές δεν συμφωνούν καν μεταξύ τους, επιδιώκοντας έκαστος το δικό του πολιτικό κέρδος”. “Ο καθένας κοιτάει να σωθεί μέσα σε μία Ευρώπη που συρρικνώνεται και η Ελλάδα προσπαθεί να ξεμυτίσει από το επταετές τούνελ” ανέφερε χαρακτηριστικά.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL